Jag har hittat regnet vi saknade i somras!

Det regnar lite i Villtofta idag. Igår kom det 2 cm snö. Så allting är precis som vanligt skulle jag vilja påstå. Det är med andra ord väldigt, väldigt blött här. Lill-Babs försöker att hoppa över vattnet på väg ut i sin och Prinsessans hage, vilket ju i sig är lönlöst då allt är en enda stor vattenpöl full med lera. Förra veckan hade vi nästan 16 grader varmt i solen så jag gav mig på att klippa av Prinsessan all hennes vinterpäls. Det gick, sådär. Skären bara vägrade klippa efter att ungefär 1/3 av ponnyn var färdig. Hon såg maläten ut… så jag fick helt enkelt beställa nya skär – för mammut – för att kunna klippa klart henne. Nu har hon en skön sportig frisyr i alla fall! Bild från INNAN hon var färdigklippt.

Uppstigning och frukost mellan kl 05 och kl 07 varje dag och eftermiddagsfika framåt kl15 innan det är dags för sängen mellan kl 20 och kl 21:30 liiiiite beroende på stallchefernas humör och inställning till att sova. Bingo gillar inte regn. Han älskar rutiner och avskyr regn. Så länge allting görs i samma ordning och han får ha sina damer i samma hagar så är livet gött. Det är när jag börjar ändra saker (och det regnar) som Bingo blir missnöjd. Han vill gå ut först och komma in sist. Då har han koll. Hans livs stora kärlek Babsan är den viktigaste att hålla koll på. Även om hon inte är ett smack intresserad av honom så ger han inte upp i första taget! 🙂

Babsans mammaledighet är helt över och hon har börjat sättas igång så smått. Jag tycker så mycket om den här ponnyn. Trots hennes ADHD ♥️ Hon har verkligen ett hjärta av guld, när hon inte tar med sig sin fölunge och sticker på andra hållet i hagen. Då, då är vi inte bästisar hon och jag. Hennes dryga tonårsdotter har nu sansat sig och ska alldeles snart få gå ihop med morsan igen efter en månads frånvaro. Undrar vem som kommer bli mest nöjd. Lill-Babs var inte imponerad av vädret idag. Snarare tvärtom. Hon hade gärna gått in redan i förmiddags när det började regna. Bingo Fryslort Bell fick på sig sitt vintertäcke med hals idag. Han har stått och skakat som ett asplöv två kvällar i rad så idag fick det bli helkroppspyjamas! Solen får gärna komma tillbaka igen snart. Även om det ser jäkligt grått ut ett tag framöver …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.