Häst

Nu kommer Monarch hem till Växjö!

Jag har varit i Ängelsbäck några dagar nu hos familjen Johnsson och passade självklart på att hälsa på min älskade lille Monarken. Efter diskussion med min far så kom vi fram till att det är dags att Monarch kommer hem till Växjö. Jag ska imorgon ringa till lösdriften där jag har Fia uppstallad och fråga om det är okej att Monarch kommer redan nu, sen ska jag och Jonas åka ner till Förslöv och hämta hem honom.

Och vet ni vad? Jag längtar! Det ska bli så skönt att ha min ögonsten hemma igen. Vad jag däremot insåg är att jag inte har en enda borste, inga grimmor som passar, varken honom eller Fia så det får nog bli en tripp förbi Ullared innan årsmötet för Connemara Väst den 12 mars!

Speaking of which, jag ska åka på Connemara Västs årsmöte den 12 Mars i Falkenberg, jag har i år gått med i Väst 🙂 Annars har jag tillhört Skåne! Men tänkte att omväxling förnöjer så i år blev det Väst!

JA JAG VET, jag missade hela bruksprovsveckan på Flyinge, men tro inte att jag har missat den helt. För jag har faktiskt kolla på alla hingstarna på ASVHs hemsida, jag såg alla 3 åringarna hoppa och visas exteriört bland annat. Blev väldigt imponerad av Floricellos trav ! Han var väldigt rörlig. Hans nackdel var väl skritten som mest såg ut att gå UPPÅT inte så mycket FRAMÅT. Men han blev i alla fall godkänd. Man behöver ju inte vara alltför smart för att inse att pappan till denna hingst är ingen mindre än Florencio.
– Familjen Brolin på Brolöten betäckte med Florencio 2005. Detta resulterade i Florencia som i år blir 5. Jag kommer ihåg att jag fick rycka hennes MAMMA Grand Bries (e Briar) man när hon bara var 2 år gammal då hon delade en hage med 32 år gamla Ametist RC 182.
Jag ryckte Florencias man när hon var 1 år gammal 🙂 Sjuuukt onödigt vetande men ändock lite roligt!

Nej, nu ska jag gå och lägga mig, jag är megasupertrött för att fatta mig kort!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.