Häst

Lite dressyrlektion..

Idag slutade jag jättetidigt vilket är rätt skönt då man är själv i ridhuset och slipper trängas med massa andra ponnysar och ryttare. Jag och Denice en tjej ifrån stallet red tillsammans ner till ridhuset. Det som var jobbigt var att Monia fick skyhöga styltor fast än hon har snösulor, förstå vilken kramsnö det är då! Så jag fick hoppa av och försöka slå sönder styltorna med spöskaftet…

Väll i ridhuset var Monia rätt jobbig idag.. vi hade ingen bra dag, hon var superpigg och ville helst bara springa ifrån mina hjälper och var jättestark, stundtals kunde hon vara fin men vi fick inte till det helt. Då frågade Denice som är jätteduktig om jag ville ha lite hjälp när jag visade vart felet var. Efter ett tag satte hon själv upp på Monia och vad fin hon blev! 🙂 Hon verkligen red igenom henne då hon vart riktigt lösgjord och hon tränade sjänkelvikningar med Monia då vi har lite svårt för det.
Det var jättenyttigt att se Monia från marken men vad jag är stolt att få låna en sån fin häst!
När hon ridit klart fick jag hoppa upp och så fick jag massa hjälp. Monia vart riktigt fin och jag längtar tills imorgon tills vi ska rida igen och träna på samma saker. Det jag märkte är att jag måste ha en riktigt stadig yttertygel för då fall alla bitar på plats!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.