Häst

Mina otroligt fina hästar.

Bingo Bell efter vår helt underbara ridtur!

Jag är oerhört tacksam varenda dag att jag har två så trevliga individer att jobba med. Bingo som är lika snäll som han är stor och Monarch som är lika modig som ett lejon.

Idag efter att jag fixat stallet, i slow motion, så gjorde jag i ordning Bingo för att rida ut. Jag skrittade fram honom från marken innan jag satt upp och skrittade ner på våran sandbana. För bara 2 månader sedan så kunde jag inte sitta upp i stigbygeln ens utan att Bingo tog 3-4 steg bort i ren panik. Nu behöver jag inte ens longera honom innan jag sitter upp. Snacka om lättlärd häst… Han var p i g g, men som alltid var han han helt hanterbar. Det blåste en del i dag så en gammal veckad takplåt låg och slog emot en annan och gjorde ett ljud som inte var av denna värld. Något som Bingo dock inte verkade bry sig speciellt mycket om. Han tittade till första gången men sedan var det inget mer med det.
Jag började med att göra några övergångar från skritt till trav. Han var taggad till tusen så det var ju bara att göra övergångar, övergångar, övergångar. Han var inte speciellt svår att få att arbeta i form idag. Han stretade emot några steg men sedan var han helt stadig. Jag travade ett par varv innan jag galopperade för första gången på Bingo. Jag har alltså inte galopperat på honom förut. Det var en upplevelse. Wow vilken galopp han har. Den känns lika stor som den ser ut. Han fick till och med till några bocksprång som inte skiljde sig speciellt mycket från de stora galoppsprången. Jag galopperade i intervaller. I uppförsbacken la jag fram handen och lät honom galoppera på och han kan verkligen länga i galoppen. Sedan saktade jag av till skritt och skrittade nedför backen. När jag hade vänt så fattade jag galopp igen och tog kanske 10 galoppsprång innan jag saktade av till skritt igen och skrittade nedför nästa backe. När jag kommit ner för backen travade jag nästan hela varvet runt innan vi vände på nytt (banan går runt men 2 av 3 ston brunstar just nu i ena änden av banan så tar inga risker 😉 ). Jag galopperade i ett kort och lugnt tempo tillbaka innan jag lät honom sträcka ut i backen upp. Bingo var ganska trött när vi kom tillbaka till stallet.
Igår skar jag bort snösulorna och det är så otroligt roligt att se dessa friska fina hovar som han nu har. En enorm skillnad från de svampiga, illaluktande och äckliga hovar han hade i september förra året. Värt varenda minut av arbetet!

Monarch prövar hur det är att ha ländtäcke på sig. Brydde sig som vanligt inte speciellt nämnvärt!

Monarch var väldigt lugn för att vara sig själv idag. Han kom, som vanligt, gnäggande och galopperande mot grinden när jag kom gående med grimskaftet. Sedan stod han snällt, utan att få äta, på gången och väntade. Jag borstade av honom och sedan la jag ett ländtäcke på honom. När jag gjorde samma sak på Bingo så for han upp i luften, men Monarch tog det, som vanligt, med ro. Sedan satte jag på honom en longergjord och så en gummisnodd sedan gick jag ut och longerade honom i båda varven. Han är så otroligt söt. Han travar och galopperar lite om vart annat men alltid, alltid i rätt galopp. Han försökte vid något kort tillfälle att bocka av sig gjorden och ländtäcket men det var väldigt harmlösa bocksprång – ungefär som när hans pappa bockade 😉

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.