Erfarenheter,  Häst

Dagen!

Jag har longerat Benjamin och Monia!

Benjamin är alltid bäst 🙂 Enough said!

Monia, hum. Hon var duktig idag. Lånade ett tredelat bett av Åsa, med fasta ringar såklart. Svårt att säga. Hon var jätteduktig, men det syns att någonting stör henne. Jag börjar fundera på om det är balansen. Att hon har sämre balans till vänster än till höger.

Jag hade lite galoppbommar idag på marken, hon var så duktig även fast matte var korkad och missbedömde avstånden till en början, men hon fixade det rätt så bra. Det var MYCKET enklare att komma i HÖGER varv mot bommarna än i VÄNSTER. STOR skillnad.. Så jag undrar jag. Frågade Åsa om vi kunde rida ut någon dag. Det ska bli spännande, då Monia oftast inte går från gården…

EskadronAnvände mina Eskadronlindor för första gången idag! Köpte dem i Globen 2008, hehe. Har Monia varit avelssto ett tag eller? Det är PONNYLINDOR, snacka om att de är KORTA och SMALA. Fick linda inte bara en gång på nått ben för att lindan inte räckte.

Jag har inte alltid kunnat linda 😉 oväntat va? Jag lärde mig linda hos Emelie Brolin 2003. Jag kunde inte linda när jag kom dit så jag bad tjejen som jobbade i stallet om hjälp, så att det inte skulle bli fel – Emelie hatar när det blir fel. Tjejen sa dock fel till mig… Med flit… För hon tyckte att det var lite roligt när jag blev UTSKÄLLD av Emelie för att lindorna satt på fel håll. Snällt va?
”Du lindar UTÅT BAKÅT” röt Emelie åt mig, och då fastnade det. Sen testade jag tjejen i stallet genom att fråga om hjälp, och mycket riktigt hon sa fel håll.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.