Häst

Nu är vi igång :)

Nu har jag faktiskt ridit Bingo 3 gånger och idag slog vi på stort och red ut helt själva i blåsten. Han var pigg (!!) och framåt och gick och blåste åt precis allting. Det allra värsta på hela uteritten var myrstackar. Vi vet ju alla hur hemska myrstackar kan vara … eller?
I vilket fall som helst så tuffade Bingo på i ett ganska högt tempo till en början, även fast han var skiträdd för allting. Han skrittade först ungefär som en symaskin men när vi hade ridit iväg ungefär 5-7 minuter så började han skritta som vanligt med spetsade öron. Duktig kille! När vi kom in på grusvägen så började vi trava. Men de blev trava 10 steg, sen stopp, trava 15 steg, sen stopp och så höll det på ett ganska bra tag men mellan varven var han verkligen hur fin och stadig som helst. Underbara ponny. På vägen tillbaka galopperade vi lite även fast Bingo helst ville trava så att han kunde kolla på alla stenar, grässtrån eller älgtorn som stod längs vägen (de duggade helt klart tätt!). Sedan skrittade han på långa tyglar (!!) hem till stallet igen. Precis på andra sidan ridbanan från stallet sett så ligger det virke med en presenning över som äter hästar. Speciellt små vita ponnyer. 🙂

Monarch har efter 3 årstestet blivit longerad med inspänningar och över bommar vilket han sköter galant. Nu väntar vi bara på att Emelie ska bli färdig med sitt jobbande i Älmhult så att vi kan sätta igång och rida Monarch på riktigt. På måndag hoppas jag också att Cissi skickar sadeln som jag har köpt utav henne så att jag har en sadel till vardera häst!

Jag slog på stort och köpte ett par Veredus Carbon Gel fram- och bakbensskydd. Men den enda anledningen var egentligen för att puscha mig själv att ta mig ut och tävla Bingo. Då måste han ju ha riktiga skydd. Och de kostade bara 1400 kr (exkl moms). Ja du läste rätt, fram och bakskydd, nya, från butik 😉 Brolötens Cinnabar hade ett par sådana skydd när hon var hos mig och jag föll lite för dem. De satt bra och de var lätta att sätta dit och dra av. Perfekt.

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.