Häst

Livet som ett rutnät.

Dagarna är visserligen inte längre men de kräver lite mer planering, i alla fall på morgonen!

Klockan ringer 04:45 och jag måste, även om sängen håller mig tillbaka, släpa mig upp och i mina kläder. Ut i stallet strax innan 05 och morgonfodrar kraften inne och medan pojkarna äter så slänger jag ut hösilaget i hagarna, packat sedan kvällen innan. Medan Bingo äter upp (han får mer mat än valross Monarch 😉 ) så tar jag ut en mycket lugn och trevlig Monarch till skillnad från hur han betett sig innan. Han är verkligen så helnöjd i sitt egna lilla stall.. Vänta bara tills brudarna kommer 😉

Innan Bingo går ut så kratsar jag hans hovar (!!) det är egentligen det viktigaste på hela morgonen. Det bästa som finns emot strålröta är snö – det har min hovslagare Janne sagt kanske 200 gånger de senaste året. Så, kratsa, kratsa, kratsa! Tillsammans med mitt Hoof-Flex så har strålarna blivit SÅ HIMLA FINA! jag önskar att jag hade tagit före och efter bilder!

I alla fall, när Bingo har ätit färdigt så får även han gå ut i sin hage, det är fortfarande kolsvart ute och min ytterbelysning har inte ens börjat lysa ännu (den startar klockan 06), klockan är ungefär 05:15 (radion håller mig uppdaterad om tiden om jag glömmer titta på klockan). Jag brukar även hinna slå upp betfor, salt och b-vitamin i en hink innan jag leder ut Bingo.

Sedan mockar jag båda boxarna, i lugn och ro (eftersom min vänstra axel inte tillåter något annat) och lunkar sedan in i huset igen, efter att jag slagit på min mördarström på staketet. Här ska inga hingstar gå lösa. 🙂

Jag måste köra hemifrån senast 05:50 för att hinna till min praktik i Lenhovda… Spännande liv jag lever. Idag sken solen och jag fick åka hem tidigare så BB o VM fick gå utan täcke en stund på eftermiddagen och äta lite eftermiddagsmat i solen. BB var mycket nöjd med tillställningen så han skulle minsann inte följa med mig in sen 🙂

Världens bästa Jonas servar med lunchfodring när han kan och även insläpp av hingstarna löser han galant. Jag undrar just om det kommer gå lika enkelt om någon månad 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.