Erfarenheter,  Häst

Förlåt.

Förlåt, främst Jannica, att jag inte har blogga på hela dagen igår och idag!

Men jag har haft lite annat att göra så att säga. Idag sitter jag med häcken full av plugg…

FLYINGE
Igår var jag Flyinge HELA dagen för årets Elitfölsauktion med föl som fått 48p eller mer vid fölvisningar runt om i Mellersta och Södra Sverige. Ett föl var inte visat överhuvudtaget, men den fick vara med ändå? Var det brist på föl månne? Kan det berott på att de som visade fölet var uppfödare till Damino SD 2009års bruksprovsvinnare i dressyr?

Förra året såldes 2 föl, men standarden på fölen var mycket högre i år och det såldes således 9 st föl, där de dyraste gick för 70 000kr.

Niveau 1136s helbror Remmerton budades upp till 75 000 kr men återgick till säljaren då minimibudet på hingsten, som spås en lysande karriär, var 100 000 kr. Stoet heter Evolution och pappa var såklart Emmerton 1024. Bakom Evolution finns hingsten av alla hopphingstar Voltaire KWPN och Emmertons mor Lersinaa var helssyter med Highlight 874.

Jag tyckte nog allra bäst om Falstaff (e Flash Dancer IM – Briar). Denna tyckte även Jan Brink om så den köpte han. Han köpte även Narcos (e Niveau – Lavirco – Cortez) ett hoppstammat föl? Det förstod inte riktigt ja. Men ryktet sa att han skulle behålla den som hingst till föruttagningen som 2 åring.

Åsas favorit var Catalina Lee (e Baltimore). VDn på ASVH köpte stofölet Highly (e Highcruiser). Highcruiser som är efter hingsten Hohenstein som i sin tur är son till Caprimond – ypperligt Trakehenerblod alltså!

Något föl gick för 35 000kr. Den trenden jag kunde se var att folk inte budade på föl som hade för klen stostam. De kunde ha en superpappa men om mamman fanns näst intill ingenting att berätta – och ingen budade. Satsa alltså inte allt på hingsten…

Från fölauktion till Önnarps Monia 🙂

Idag badade jag Monia. Hon fäller som en toka och hennes man och svans var bara FÖR feta. Så jag tog tillfället i akt och gav henne ett litet bad. Åsas första reaktion var ”ska du bada henne igen?” Japp! Hon ska härdas! Hennes arga lilla dotter stod kvar i boxen och ropade förtvivlat.

Sedan gav vi oss i kast med Benjamin medan Monia torkade! Älskade, underbara lilla häst. Jag red den här gången. Han var underbar som vanligt. Lite loj och trög och lite bus – men såklart med glimten i ögat. Han gav sig ann ett bocksprång men jag sa åt honom att jag har ungefär 200 st sådana till godo på honom efter 3årstestet! Det ska bli riktigt spännande att hoppa in honom i höst!

Åsa tog sig en tur på Monia som stått sedan tandläkaren var här i Tisdags. Vi hade på ett hackamore den här gången och som jag trodde så blev Monia stark som en oxe. Åsa red ett bra tag och försökte få Monia lösgjord, hon var väldigt stel i vänstersidan – som vanligt. Så imorgon ska vi rida UT! Jag på Monia och Åsa på Beach! Det ska bli spännande! Hoppas att Monia sköter sig lika bra som hon har gjort innan.

Nu ska jag och kurslitteraturen krypa ner i sängen!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.