Häst

Sopade av den gamla dressyrsadeln.

Den var ganska möglig men jag antar att det lätt blir så när man hänger en sadel högst upp i sadelkammaren i 6 månader…

I alla fall, jag smorde av den lite snabbt och hängde på den på Monarch. Han är den av mina ponnyer som är smalast över manken så denna sadel låg nog bäst på honom. Med gelpaden under så låg den faktiskt tillfredsställande!

Idag skrittade jag fram läääänge i värmen. Skrittade cavalettibommar och red stora volter. Travade sedan fram i en relativt låg form. Han var på topp idag!! Det var mest jag som var ovan att sitta i en dressyrsadel !! Minns inte ens när jag gjorde det sist? Måste varit typ 3 år sedan. Galoppen var den absolut bästa idag, lätt att korta och länga! Vad hade jag gjort utan Pernilla?! Hon rider Monarch 2 dagar i veckan fortfarande inför kvalitetsfinalen den 29 september i Falkenberg.

Vad jag kunde se så var det 8 dponnyer anmälda till kvalitetsfinalen varav Alexandra Börjesson rider en… Pust. Sofie Wieden rider en annan. Hade bara fattats att Emelie Brolin ridit min så hade vi haft en vanlig tävlingsdag på 1990-talet. Är rädd att Emelie släpar fötterna i marken på min 141cm hingst 😉 han är bara 40 (!!) cm mindre än Briman!!

20130914-151840.jpg
Här är en sur Connemarahingst som fortfarande skrittar 20 min för hand !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.