Häst

Produktiv dag!

Om jag bortser från att jag vaknade klockan 12:00! Jonas spontana kommentar var ”oj så länge har du nog aldrig sovit..!” då menar han under de snart 3,5 åren vi varit tillsammmans. Det stämmer nog dessutom, jag brukar vara den som är uppe med tuppen men eftersom jag på senaste tiden sover en timme i taget så verkar kroppen vilja vila till mitt på dagen. Då kan den väl få göra det då!

Efter att jag släpat mig upp och inmundigat pannkakor så traskade jag så sakteliga ut till stallet. Motion av båda pojkarna stod på schemat idag eftersom de båda hade lite semester igår. Monarch först, eftersom han är den som kräver mest koncentration av mig, tänkte jag. Han var rätt knäpp. Bockade, sparkade och for omkring på linan för att i nästa stund vara mjuk och fin och både kunna långa och korta sig. 🙂 det var fortfarande ljust när jag ledde in honom i stallet. Iförd ryggvärmaren och hans mammas fleecetäcke fick han sedan snällt stå på gången och vänta medan jag mockade hans box. Utanför dörren, i ösregnet stod Bingo och tittade med spetsade öron. ”Jag vill komma in nu tack.” Han fick dock snällt vänta tills jag mockat de andra boxarna också. Jonas fyller hönäten när han släppt ut på morgonen så att jag ska slippa stå framåtlutad och sedan lyfta och bära så mycket. Mycket smidigt !!

20140111-235958.jpgNär jag i mitt gravidtempo till sist var färdig med mockningen fick Bingo komma in. Han brukar vara tämligen upprörd och inte vilja komma in INNAN stona gått in, men det sket han fullständigt i idag och marscherade in från regnet. Iförd ryggvärmaren och fleecetäcke med hals njöt han sedan av att slippa regnet. 😉 Giovanna gnäggade ledset ute medan Monia gjorde slag i saken själv och gick in, nu får det vara nog! sa hon, kröp ut under staketet och gick in i sin box. Smidigt. Den andra lät sig vänta och fick så småningom också komma in.

Det vräääääkte ner när jag så sakteliga gjorde i ordning Bingo för ett pass på töm. Jag krånglade länge med ländtäcken och reflexer innan jag till slut lyckats få på allting behjälpligt och gick ut. Nu var det dock MÖRKT och många saker blev läskiga. Först var jag imponerad av att han så snällt bara skrittade till ridbanan utan att bry sig, även fast det var precis mörkt. Efter att ha skrittat fram i 10 minuter så fick han dock någon flipp och satte iväg i galopp med huvudet som en giraff. Någonting, mig totalt ovetandes, försökte tydligt äta upp honom från ena långsidan av ridbanan. Kan ha varit en tyrannosaurus, behöver inte varit det, men det kan ha varit det. Sen tog det i sedvanlig ordning ungefär 10 minuter att lugna ner herrn igen och få honom att slappna av… Det var trixigt idag men jag var nöjd när vi skrittade av jag, Bingo och Alfons. Alfons travar med framme vid Bingos huvud när vi skrittar runt spåret. Bingo verkar uppskatta sällskapet i alla fall för han tittar så snällt på Alfons medan han struttar runt.

Inne i stallet kände jag att både min nu dyblöta tömkörningsgjord och Bingos Otto Schumacher träns var i behov av kärlek så de blev helt klart omhuldade. Bingo stod mest och torkade på gången för han var med ordentligt blöt… För att inte tala om hur jag såg ut, eller Alfons…

Nej, SMHI lovar minusgrader imorgon, jag längtar. Jag ska tvätta mina otroligt leriga regntäcken imorgon och ta fram vintertäckena som är rena och fina sen ifjol. ❤️ 🙂 jag städade och gjorde i ordning källaren också!

20140112-000119.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.