Häst

Fenylbutazon..

Jaha, då går vi in på sista steget. Quadrisol gjorde ingen nytta alls. Bytte tillbaka till Finadyne i helgen. Det hjälper men inte tillräckligt, så. Nu blir det Fenylbutazon. Det fick Graffe och jag hade aldrig en tanke på de problem som alla vill lyfta fram just nu. ”Butta” rekommenderas inte till ponnyer då det har visat sig skapa problem i mag- och tarmkanalen. Många tror att det beror på överdosering på grund av överskattad vikt av ponnyn. Alltså att de uppskattat att ponnyn vägde mer och fick mer butta än nödvändigt vilket lett till en skada i mag- och tarmkanalen.

Grafit fick inga problem, så jag har bestämt mig för att Monia inte heller ska få det. Nu MÅSTE hon bli smärtlindrad så att vi kan sko henne. Så vi kan få försöka hjälpa henne. För sen är mina idéer slut. Jag kan inte köra henne någonstans just nu, så vida jag inte tar ut veterinär som bedövar bort hennes fötter så att hon klarar av att stå till Helsingborg. Och… Är det värt det?

Jag har bestämt att butta ska fungera. Det MÅSTE fungera. Måste.

20140217-184911.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.