Häst

Hoppträning, så fruktansvärt kul.

Det är nästan ett år sedan jag sist var på en hoppträning. Snacka om att vi har saknat det. Bingo var supersnäll att leda fram, inte alls så gapig och stökig som han kan vara 🙂 Han spanade såklart på Pernillas sto Seattle lite extra. Vi har skämtat att vi ska betäcka henne med Bingo, men vi får nog bygga en jäkligt djup grop då… 😉

Bingo var taggad, allting var tydligen galopp idag, men med lite stöttning från Pernilla på marken så fick jag till riktigt, riktigt bra kvalité i galoppen och i traven idag. Galoppen helt klart bäst. Jag fick faktiskt tillbaka honom en hel del. Pernilla tyckte verkligen att Bingo hade vuxit i sig, och han känns faktiskt annorlunda att rida. Han behövde kanske 8 månaders vila, haha. Fast han har inte vilat hela tiden visserligen. Tömkörde ju faktiskt en hel månad innan Oliver föddes.

I vilket fall. Började med att bara trava bommar för att få Bingo att vänta på mig. Han springer gärna ifrån mig hela tiden. Efter många, många varv runt och över bommarna så var han riktigt fin. Hoppade sedan fram på en markbom och kryss i trav. Han var så taggad, han tyckte det var skitkul! Sedan red vi en två kombination med markbom innan. Han FLÖG. Jag hamnade lite i framvikt ibland och då blir sprången direkt flacka. Sedan red jag allting som en bana.

Travade på markbom och tvåkombination sedan volt tillbaka på en planka, sedan långsidan upp och tillbaka på en markbom och ett räcke, kortsidan ner och tillbaka på galoppbommar och ett kryss.
– Första gången blev det väldigt mycket fram och tillbaka. Han landade i fel galopp och var svår att få tillbaka. Jag fick lägga volter och börja om på två av hindrena för han sprang bara ifrån mig.
– Andra gången var jag före honom över första räcket i kombinationen vilket gjorde att han inte hängde med och rev det men tog ett jätteskutt över oxern. Landade i rätt galopp varje gång och gjorde faktiskt riktigt, riktigt bra ifrån sig.

Jag är SÅ nöjd och glad över Bingo Bell RC 112 idag. Världens bästa kompis.

DSC_0114 DSC_0117 DSC_0118

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.