Häst

Snabb i fötterna x2

Även jag hade räknat ut Monia för bara några veckor sedan. Men jag är glad och stolt att jag stod på mig och att hon fortfarande finns med oss. Hon visar förbättringar varje dag. Idag var inget undantag. Snöre va snabb hon blivit plötsligt ! När jag klev in med en sjöblöt Giovanna i stallet så stod Monia borta vid väggen, men vi hann inte ta tre steg inne i stallet innan Monia var framme och högg Giovanna över ryggen! Haha. Som blixten 😉 (oerhört fyndigt med tanke på åskvädret som dånar här utanför)

Det började åska något så kopiöst för en stund sedan. Blixtrar och dunder tillsammans med ö s r e g n. Jag tyckte så synd om Giovanna och Bingo som stod så tätt de kunde, i varsin hage, under samma träd. Det är ju bara att klä på sig och ge sig ut, jag blir inte mer än blöt. Så gummistövlar på och regnjacka ut i regnet.

Det vräkte verkligen ner. Giovanna gnäggade ängsligt när jag kom vadande i vattnet. Pust pust in genom vattnet. Varje gång det blixtrade så räknade jag ettusenett ettusentvå ettusentre det kom bara närmare och närmare.

Bingo blev såklart ledsen när han blev ensam kvar – så jag tog en löpning över fältet till honom. Genom vattenpölarna plaskade jag. Bingo kom direkt till grinden, sedan sprang vi. Jag hann inte räkna till ettusentvå innan det small. Okej skynda skynda. Jag har inget emot åska men när den är rakt ovanför mig och jag är på ett fält så slår alla mina domedagsprofetior in. I samma ögonblick som jag och Bingo hoppade över tröskeln in i stallet blixtrade det till och small av bara fan.

Jonas kommentar ”Jag tror att blixten slog ner precis vid stallet när ni kom in”. Jo, jag märkte det 🙂

20140519-184237-67357628.jpg

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.