Häst

Lille (store) Rex

Då var han alltså äntligen här. Visst, jag längtade väl ihjäl mig efter Monarch också för 5 år sedan, men detta tog verkligen priset. Det går ju liksom inte att ”ge upp”, ut kommer ju fölet rexförr eller senare. Rex har verkligen tagit det där med senare till en helt ny nivå 🙂 6 veckor över tiden bestämde Giovanna att det var dags att lansera nya tillskottet till världen. Och vilken bjässe sedan. Nu har jag visserligen haft två väldigt små och ädla föl, så för mig är detta en gigant. Ordentliga ben, inte en mjuk kota och han var verkligen igång i morse efter att han kommit ut. Han var lite förstoppad så veterinären var här på eftermiddagen och vi hjälptes åt lite att få bort det som satt som en propp i rumpan. Och va snäll han var! Jag ringde vet också för att jag ville att hon skulle titta lite på Giovannas slida. Hon har gått sönder lite men det var inte så farligt. Men bättre att kolla än att inte kolla 🙂 Han är ljust gulbrun med en liten stjärn. Mamma låter mig inte komma jättenära och det är svårt att inspektera i farten 🙂 Men han är en livlig liten krabat !

20140523-205909-75549215.jpgEn som var OTROLIGT avundsjuk i morse var Monia 🙂 Underbara älskade Monia. När fölis började ropa på mamma så svarade Monia på andra sidan väggen direkt. Hon visste precis vad som var i görningen. Sedan har hon stått och trånat över boxväggen så mycket hon bara har kunnat. När Giovanna och Rex gick ut så blev Monia precis tokig när fölungen ropade på Giovanna. Världens bästa mammahäst helt enkelt. 🙂

Giovanna stirrade mest på Rex där han låg alldeles blöt. Men sen har hon varit en supermamma hela dagen. Hon har vaktat på honom som en hök och buffat och tvättat och motiverat honom till att röra på sig. Hon har visat honom staketen och läxat upp farsan att han inte ska lägga näsan i blöt. Berättade för min sambo att just nu HATAR Giovanna Bingo, men vänta 7 dagar… 😉

20140523-205909-75549639.jpgDet är ju lite meckigt just nu med hästarna, jag har liksom en häst kort hela tiden. Jag kan inte gärna släppa ut Bingo själv – då springer han som en besatt från det att jag släpper honom tills jag tar in honom – inte ett alternativ med andra ord. Monia ska bara vara ute i två timmar i några dagar till innan hon får utökat till tre timmar, så hon är ju inte så mycket sällskap till Bingo. Så var det då Giovanna och Rex som såklart skulle få komma ut lite idag, men jag tänkte att vi väntar med det tills det inte är lika varmt ute. Det gick bra, Jonas tog Giovanna som snällt följde med honom, även om hon mest gick halvt baklänges och ropade på sin son, och jag fick boxera ut Rex. 🙂 Det gick faktiskt precis lika smidigt när vi skulle ta in dem. Vad hade jag gjort utan Jonas?

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.