Häst

Regn.

Idag regnar det äntligen, är kanske dumt att säga så, men det behövdes lite regn. Så det kan gott regna hela dagen idag. Igår så kördes ÄNTLIGEN flismaskinen, äntligen. Mycket äntligen idag känner jag spontant. Jag har blivit lovad sedan månader tillbaka att rishögarna ska bort så att jag kan stängsla upp mina hagar och faktiskt börja använda dem. Så igår gick den igång. Hästarna fick därför stå inne, eftersom de barackerar ALLA mina hagar med flishögar och dessutom tog ned staketet till Giovanna och Rexs hage, igen, så fanns det inte så många valmöjligheter.

Och det gör verkligen ONT i mig att de inte får gå ute. Jag går och grubblar på det hela dagen för jag tycker att det är hästarnas rätt att få vara ute, MINST så länge det är ljust. Så igår valde jag helt enkelt att låta Giovanna, Rex och Bingo vara ute hela natten. De gick inte ut förrän vid 21-tiden så det var inte mer än rätt.

Rex fick på sig en grimma igår, såklart inte utan den del åsikter. Hehe, jag gjorde med honom som jag gjorde med Philadelphia när hon skulle få en grimma första gången. Hon är född utomhus så henne var inte lika enkelt att trä på en grimma. Ett grimskaft om halsen och sedan kan de bocka och fara järnet tills de tröttnat, sedan är det bara att trä på grimman i lugn och ro så kan de få bekanta sig med den. Rex var 10 dagar igår så det var verkligen på tiden att han fick en grimma, för snart kommer han inte alls vilja följa med mamma ut i hagen utan snarare dra på andra hållet. Då är det bra om ponnyn går att leda lite 😉

Monia blir bara rundare och rundare nu och hennes juver börjar bli bra spänt. Hon är räknad till den 19/6 men jag tror hon fölar tidigare än så. Hon går fortfarande ut 3h varje dag men är märkbart påverkad av sin tyngd nu. Snart är det över och vi kan äntligen sedera och göra i ordning henne ordentligt. Längtar. Löjligt.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.