Häst

Hovslagardag!

I morse kom Simone, tidigt som sjutton. Han var till och med tidig så jag hann inte ut och möta upp. Skönt med hovslagare som sköter sig själva. 🙂 Bingo stod redan på gången.
Bingo får alltid guldstjärna speciellt när han lägger huvudet på hovslagarens rygg och väger 100kg…? 😉

Dags för Monia igen då! 4 veckor sedan sist och Simone kunde ”backa skon” alltså flytta hennes ”anläggningsyta” flera cm bakåt. Idag gick vänster fram riktigt fort! Inget nytt och Simone sa faktiskt att det ser bättre ut, ja alltså så bra som det kan bli. Hon har ju fortfarande bulan och den går inte göra så mkt åt!
Jag har märkt att Monia fått svårare att gå på sitt högra fram sen kanske 1,5v tillbaka. Jag gissade nya hovbölder och jag hade rätt! Två stycken fanns det, en som redan spruckit och en som Simone petade hål på. Vips så mår min ponny mycket bättre ! 🙂

Idag plockade Simone bort en hel del hovvägg i fram. Så nu ser hon lite halvstympad ut men vilken skillnad det gör för hennes gång ! Otroligt va hon rullar över lättare nu. Det känns faktiskt inte alls lika oroväckande att ta ut hovslagaren längre. Det är så otroligt dumt o orättvist att hon är hovbenssänkt i den utsträckning som hon är – annars hade hon haft en chans.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.