Häst

Snart är det över.

Platsen är godkänd. Tillståndet ansökt om och grävmaskinen kommer imorgon. Nu är det snart över.

Jag har provat allt. Gjort allt. För att först försöka rädda livet på Monia, men vad som i förlängningen blev till att försöka rädda Regent.

Jag glömmer aldrig när vi i mars stod i stallet och veterinären sa ”för vem gör vi det här? För Monia eller för fölet?” Vi var båda överens att nu handlade det bara om att rädda Monias ofödda föl. Ett föl som vi då inte ens vågade hoppas på var okej, med tanke på Monias gedigna doser av smärtstillande. En fölning som låg många månader fram i tiden. En fölning som jag drömde mardrömmar om i veckor innan. Vad som kunde gå snett och vad jag skulle vänta mig.

Men ut kom han. Även om det stack till i bröstet när jag insåg att Monias siste är en han, och inte en hon. Men frisk är han. Nyfiken och glad är han. Han har varit en kämpe han med. En mamma på 25% och så uttorkad på det. Vilket fantastiskt sto jag har som gett mig tre trevliga och kloka ponnyer. Alla helt olika men ändå så lika.

Snart är det över. 9 månader av konstant oro för det som nu komma skall. Jag ska bli tvungen att ta farväl av min första egna ponny, säkert 10 år för tidigt.

IMG_2567.JPG

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.