Erfarenheter,  Häst

Lugnet har äntligen infunnit sig..

DSC_0123Det tog nästan två veckor att återgå till det normala. Även fast jag fortfarande ser Monia stappla omkring framför mig när jag vänder tankarna ut mot stallet. Bingo har börjat kolla efter någonting borta i hans sommarhage. Inbillar mig att han ser henne. Hon får ju sällskap av honom nästa sommar när han släpps på bete igen.

Tiden går och såren läker fint i kanten. Jag saknar Graffe lika mycket nu som för snart 6 år sedan. Monias sår i mitt hjärta blöder fortfarande även om jag inte gråter lika mycket längre. Jag har insett hur psykiskt detta har varit, hur nedbruten jag varit rent mentalt och att det säkert bidrog till min kraftiga viktminskning tillsammans med att amningen såklart bidrog en hel del. Jag har också insett att jag inte tillåtit mig att må dåligt och sörja det som har hänt. Det hände så många dåliga saker på en gång att jag bara fick bita ihop.
Jag har också insett att negativa personer i min omgivning bidragit till att jag mått så dåligt.

Ingenting kommer någonsin att bli detsamma igen, allting har förändrats och det har blivit ett glapp i mitt liv. Nästan hela 2014 gick åt att bara oroa mig om vad som skulle hända nästa dag. 249 dagar av det här året gick åt till att ge Monia medicin och hantera att hon blev sämre oftare än hon blev bra.

rex5Klart det finns ljuspunkter i allting. Jag har ett friskt och fint föl som klarar sig galant på egen hand och som inte tagit stryk av Monias medicinkurer varken i hennes mage eller vid hennes sida. Jag fick efter en lång väntan även ett väldigt välskapt hingstföl undan Giovanna som bara utvecklas mer och mer positivt för var dag som går. De övriga hästarna har ju hållit sig relativt friska och Monarch och Ella utvecklas positivt. Allting har inte varit tungt, mörkt och jobbigt – men mycket har varit det tyvärr.

Jag har en fantastisk liten stallchef som gör att jag ibland får lägga om fokus. Jag har en fantastisk stöttande och pushande vän i Pernilla. Jag vet faktiskt inte vad jag hade gjort utan henne? Förra året lotsade hon Monarch till ett gångartsdiplom och i början på året matchade hon honom på bästa sätt för hans fortsatte uppgifter i livet hos Ella. Hon tvekade inte en sekund när jag bad henne stå med Monia vid slutet. Hon har heller aldrig vikit en tum vid min sida när det varit riktigt tungt med Monia och jag behövt någon som håller mig uppe en vecka till och en vecka till. Du är bara bäst Pernilla.

rex4Men det börjar ändå kännas lite lättare. Det fungerar bra i hagen med Giovanna, Rex, Belinda och Regent. Så lugnt att Bingo känner att han kan ligga ner och vila lite i höet ibland. De tre unghästarna har funnit varandra även om Regent tycker att Rex är en ganska så stökig typ. Men det tyckte han om Belinda ganska länge innan han accepterade att det faktiskt var kul med en kompis. Jag har även sett att Regent känt sig så pass trygg att han kunnat lägga sig ner i höet och vila en stund. Det känns verkligen som en positiv utveckling. Han äter dessutom med god aptit fortfarande och det fungerar fint med mjölkpelletsen utblandat i betfor och lusernpellets!

Giovanna har skött sig, även om hon fortfarande pinkar i alla höhögarna så vallar hon i alla fall inte på småbebisarna längre eller gör utfall emot Belinda som hon höll på från början… Tiden börjar även ebba ut för vår bekantskap då Giovanna ska åka tillbaka till sina ägare i november när Rex blir sex månader. Hon har dessutom blivit stamboksförd som Class I sto med RC 1516 !

Häromdagen köpte jag en present till mig själv. En ”bra-kämpat-present” för att jag faktiskt tagit mig såhär långt. Det fick bli en välbehövlig klippmaskin från Lyckliga Fåret. Och jag blev verkligen lycklig när paketet kom. Dessutom hade de skickat med en liten kexchoklad. Perfekt start på en ganska mulen och kylig morgon om ni frågar mig! 🙂

Nej full fart mot ljusare tider! Nu kan det bara bli bättre!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.