Häst

50% belysning är bättre än ingen belysning!

IMG_2345.JPGDet fanns en ridbana när vi flyttade in på gården. Den är byggd någon gång i början på 1990-talet och har sedan fått utstå väder och vind. Jag fyllde på med bärlager i år och förra året så satte vi upp ett jättefint staket. Tyvärr så tog Monarch med sig grinden när han inte tänkte vara med längre och det har inte kommit upp någon ny sedan dess 🙂

Det fanns belysning till ridbanan, men tyvärr fungerar bara 2 av 4 lampor och jag har inte kommit för att fixa de andra två. Dels för att de sitter högt uppe i luften och dels för att jag inte vet hur man gör och/eller inte haft råd att laga dem 🙂

Men 2 lampor är bättre än 0 lampor helt klart. Igår satt jag upp på Bingo strax innan 18:00 och snacka om att det var mörkt. Men det gick bra! Bingo går så mycket bättre på det tyska hackamoret som jag så vänligt får låna utav Cecilia <3 . Dessutom är han lättare att kommunicera med när det är mörkt ute, för då kan han inte springa runt och titta efter alla monster som gömmer sig längs ridbanan. 🙂 Igår red jag mycket mjukgörande och såklart trava och skritta över två bommar på marken. Bingo är så mycket mer reglerbar numera. Jag kan till och med sitta ned i traven utan att han bara försvinner iväg! Önskar att det gick lika bra på vanligt tränsbett men han är som mest avslappnad och trygg på hackamoret så jag rider uteslutande med det och tömkör istället med bett och där alternerar jag mellan hans anatomiska sprengerbett och det raka bettet. Fungerar bra.

940389_02Bingo är nyrakad och fin! Så nu får jag äntligen använda mitt knallrosa ländtäcke som jag köpt uteslutande till min manliga hingst 😉 Han är en mellanstor d-ponny men drar FULL (!!) i det mesta. Speciellt av Hööks grejer. Så länge det inte finns COB, för då passar det bättre än  ponny eller full. Köpte två flughuvor i somras. En i full och en i ponny – ingen passade NÅGON utav mina ponnyer. Då hade jag Monia d-ponny, Giovanna c-ponny och så Bingo d-ponny. Ingen av dem kunde ha dem. De var antingen på tok för stora eller på tok för små. Trist!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.