Häst

Hoppträningen för Pernilla !

Det var ganska många månader sedan jag hopptränade för Pernilla sist. Jag tror att sista gången var i början på juni, sen har tiden liksom inte räckt till ! Men nu blev det äntligen av och eftersom min hästtransport såklart är trasig så fick Pernilla snällt komma hit. 🙂 Tur att hon är flexibel.

Jag fick ju ett startpaket av Jonas från Saftey-Systems i födelsedagspresent. Det innefattar 8 bommar och 6 hinderstöd. Byggt på rätt sätt så kan de bilda två enkelhinder och en oxer. Så det byggde Pernilla åt mig.

Passet började med att jag skulle få en bättre genomsläpplighet i Bingo, att han började använda sina bakben ordentligt och blev lös och jämn i båda sidorna. Pernilla hade en toppenbra övning som passade Bingo PERFEKT. Jag fick direkt en bättre känsla i hela hästen efter bara första försöket. Det var krångligt det vill jag lova, men när jag fick till alla hjälperna så gick Bingo som tåget! Gud va stolt jag är över den här ponnyn och att vi kommit såhär långt. Även om det tagit lite tid 😉

Övningen gick ut på att jag i hörnet la en 10m volt där jag verkligen fick jobba på att hålla ramen på yttersidan och akta mig för att överböja honom och falla inåt. Ut ut volten längs långsidan i en öppna som halvvägs övergick i en förvänd öppna. Alltså först ställd åt vänster med bakdelen kvar på spåret för att sedan ställa om höger men ha bakbenen kvar på spåret. Jag hade riktigt svårt i början att få till övergången i ställningen så det krävdes rätt många försök innan det satt! Vi övade först i skritt och sedan i trav. Provade även samma tänk i galoppen och det tyckte Bingo var JOBBIGT! Han är svagare i sin högersida och hänger gärna i vänsterhanden. Men när jag verkligen fick igenom honom så blev han bara SÅ FIN!

Vi hoppade fram på ett räcke och bytte galopp över 3 galoppbommar. Sedan red jag rätt upp räcke, snett igenom oxer ett par språng tills vi verkligen hittade flytet. Hoppade sedan snett igenom oxer, rätt upp räcke, snett igenom räcke. Bingo var SÅÅ jäkla fin och eftersom min bana inte är så lång (40m mot Pernillas 55m!!) så var det väldigt viktigt att jag verkligen red ridvägarna ordentligt, annars fanns det liksom inte plats!

Jag är verkligen så himla nöjd med Bingo och vi klippte ett räcke på nästan en meter – utan att det ens kändes ansträngt. Han är så himla bra!

21/12 ska vi debutera P&J på VFK!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.