Häst

Nu var det ett tag sen igen…

Det har hänt en hel del här på gården. Det har kommit en massa foder och en del är till och med redan sålt – väldigt kul! Hoppas verkligen att folk ska bli nöjda med fodret – mina hästar är verkligen redan supernöjda. Bingo som normalt sett är så fruktansvärt petig äter både müsli, pellets och lusern med god aptit. Kanske därför han blivit lite av en knubbis på sistone 😉

DSC_0479Igår stack Giovanna i grinden när jag skulle släppa ut dem. Hon gjorde en kovändning och sparkade efter mig och sedan drog hon. Jahapp. Rex följde efter i några meter sen fattade han ingenting och gick tillbaka till mig. Så med Rex i ena handen och med Giovannas grimma i den andra försökte jag få tag på Jonas – som såklart inte hade sin telefon på sig. Så jag ringde ”the next best thing”, Leif. Leif hoppade i ett par träskor och älgade ut för att hjälpa mig. Vid det här laget så hade Giovanna galopperat 2 varv runt vårt boningshus, ett varv på ena gräsmattan vid sidan av huset och var nu i full fart på väg BORT från gården, på vägen. Det är ganska öppet här där vi bor så du kan höra om det kommer bilar på långt håll. Du kan till och med, om du är lite uppmärksam, avgöra om bilen bor här (kör lagom fort) eller bara ska passera (kör som en idiot). Jag hörde såklart en bil som skulle passera. Till min fördel var det ljust ute, hästen är svart/grå/brun och vi bor längs en relativt rak bit av vår lilla Villtofta väg. Tack och lov så tvärvänder Giovanna och jag lyckas styra tillbaka henne ner i vår trädgård där hon, medan hon passerar Rex och Leif, kickar hejvilt åt alla håll och är på vippen att klippa till Leif. Jättekul verkligen att fånga en sådan häst. Jag har skrikigt på Jonas ett par gånger att han måste komma ut för jag kommer inte att få tag på Giovanna på egen hand och hon skiter blanka fan i sin fölunge. Han är iofs inte heller speciellt intresserad av sin lustiga mamma. Till slut lyckas vi stänga in Giovanna i ett hörn så pass att jag – utan att riskera bli sparkad – kan gå fram och ta henne. Det gick sedan fint att leda ut henne i hagen – men de andra gick såklart inte, för nu barackerade Giovanna grinden. Så Jonas fick komma ut och hjälpa mig hålla bort henne medan Belinda och Regent fick gå ut.

Kollade igenom Giovanna noga på kvällen och hon hade såklart inte ens det minsta skrubbsår. Hon var lite trött efter sitt tokrace på gården men jag tackar min lyckliga stjärna att hon inte lyckades hoppa ut rakt framför en bil. Det hade varit just snyggt med tanke på att hon snart ska åka hem till sin ägare igen. Det har inte varit några problem alls att leda ut henne efter detta och jag tror att hon helt enkelt var väldigt, väldigt uttråkad. 🙂

Regent har på senaste verkligen blivit en glad liten skit och det är riktigt roligt att se honom leka som en galning i hagen, istället för att bara följa efter när Belinda och Rex leker. 🙂 Han är så rund och fin nu och jag kan knappt känna hans revben längre. Söte lille rare Regent.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.