Erfarenheter,  Häst

Sweden International Horse Show

IMG_3287.PNGFy sjutton va roligt vi har haft. Tror inte jag har skrattat så mycket på länge, länge. Jag fick köra lite som en idiot för att hinna upp till Stockholm och showen där min all time favorite Emelie Brolin skulle rida Knock Out dressyr med Briman. Parkerade 14:15 och showen började 14:30, hehe. Men jag hann se ! Och ta lite kort och filma en snutt i ärevarvet. Jag fick träffa Ella också (som ni ser på den mycket avancerade selfien där jag liksom figurerar mest och Cissi mest hamnat på ett hörn 😉 )

Det var inte helt enkelt att hitta till ”rampen” upp till funktionärsparkeringen. Så jag stannar vid en orangeklädd ung kille med texten ”PARKERINGSVÄRD” på ryggen. Frågar honom den för mig antaget simpla frågan – hur hittar vi till funktionärsparkeringen? Han tittar väldigt bekymrat på mig och svarar ”eh, jag vet inte asså, jag har bara jobbat här i två dagar och alltså jag vet inte vart någonting ligger..” Så du är alltså fel man på fel plats helt enkelt. Han nickade bara.. Så vi gjorde en rövare och provade att köra uppför den ramp som var 2 meter ifrån parkeringsvärden. Det var rätt. Stackarn, han hade bara behövt vända på sig. HUR SOM HELST….

IMG_3278.JPGCissi skulle stå i montern på kvällen så det var ju inte mer än befogat att vi skulle gå runt lite och kolla. Tror faktiskt att Cissi har provat varenda brun jacka på HELA mässområdet 😉 Jag var under lördagen en mycket snäll assistent och höll i Cissis PONCHO ( haha ) varenda gång hon skulle prova, gissa vad, en brun jacka 😉 I alla fall. När vi hade stått färdigt i montern under fredagen och allting var frid och fröjd så var det dags att ta sig till ”Solna Hotell och Vandrarhem”. Japp, knappar snabbt in det i GPSen i mobilen och vi får en rutt. Men… Den börjar snurra oss varv på varv i Bagartorpsringen. Va i hela… ? Den byter liksom färdriktning hela tiden? Johanna Sällberg hade med sin GPS hamnat i Rinkeby. Klockan var 22 snåret och vi var ganska möra (och djävulskt hungriga) efter en lång bilfärd och installation på Friends Arena. Tack till Donken i Rissne typ, som var det enda stället som var öppet. Men vi hittar inte hotellet för där det ser ut på kartan som det ska ligga, ser vi bara en ENORM byggarbetsplats med stora silos och stora lampor. Till slut så bestämmer vi oss för att svänga upp där ändå, passerar då en mörk, mörk skylt med just ”Solna hotell & Vandrarhem”. ”Ni måste skämta med oss”-känslan infann sig ganska omgående. Uppför en brant backe klättrar passaten och jag blir totalt bländad av en något felplacerad stor lampa…!
Hur som helst, vi hittade dit. Lyckas få en rumsnyckel och beger oss mot vårt fina hotellrum. Här myntades ”Solna Hotell & Flyktingförlägg..jag menar vandrarhem”. Det var absolut INTE äckligt inne på rummet på något vis. Det var rena lakan och okej städat liksom men möblemanget. Vi skrattade så vi fick ont i magen. In i en trång korridor. Cissi öppnar dörren men kan liksom inte gå in i rummet med dörren öppen utan att krocka huvudet i en lite tjock-tv som hänger in över dörren. Ett steg in i rummet är sängarna och Cissi måste huka sig under TVn så att jag kan försöka lirka mig in i rummet. Tjock-TVn satt fast med ett spännband runt uppe på denna fästanordning. Badrummet var kanske det minsta jag har sett. Toaletten stod dessutom lite på sniskan så att du kunde sitta på den och duscha samtidigt.
Det fanns en spegel på rummet, utöver badrumsspegeln, och den var placerad BAKOM TVn. Haahahahahaha
– Jag kan inte påstå att jag sov speciellt tryggt, varmt eller avslappnat den här helgen. Snarare en aning livrädd (stod en del skummisar på varenda trapp och rökte) och temperaturen i rummet var nog 16-17 grader samt ljudet av en ihärdigt blåsande/visslande ventilation. Känslan var lite otrygg över hela anläggningen liksom.

IMG_3290.JPGHUR SOM HELST, jag pratade hål i huvudet på Cissi under kvällen (som vanligt) innan vi somnade och vaknade till ljudet av klockan 06:00. Jag skulle infinna mig i montern 8:30 och vi skulle båda hinna snoosa, duscha och klä oss innan dess. Här på bilden figurerar Cissi iförd ändamålsenlig klädsel på väg ut på promenad med Cornelia II som var vår uttråkade komenapa. Nelly tog hela mässan med ro, lite för stor ro, då hon mest stod och sov i ett hörn med ändan till 😉 Men stadigt temperament helt klart!

Vi fick prata med väldigt många glada människor som har eller hade haft en connemara i sitt liv. Det var otroligt roligt att höra hur mycket de uppskattade vår ras och vad roligt de hade haft tillsammans med dem. Det gick åt nästan 800 broschyrer + säkert 400 IMG_3296.JPGhingstbilagor! Väldigt roligt!

Vi skrattade så vi tjöt åt Podd-kampen som var under lördagens kvällsföreställning. När Sigge Eklund trillade av och det enda man hörde var ljudet av Alex Schulmans asgarv i mikrofonen var priceless!!

Sjukt rolig helg! Skönt dock att landa i sin egen säng kl 23…!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.