Häst

Nyårsafton, en ny upplevelse.

Förra året var hästarna precis helt oberörda av alla raketer och smällare som lyste upp natten. Jag somnade 21 (förra året) väldigt gravid bara. I år höll vi oss vakna. Jag, Jonas och Pernilla alltså, för stallchefen slocknade vid 21. Jag tror att Monia höll ställningarna i stallet i fjol.

Vid 12-slaget gick jag ut till stallet. Bingo skakade så hela stallet skälvde. Regent var väldigt lugn, lite nyfiken och kikade ut genom fönstret. Belinda var i någon form av dold panik. Hon såg nämligen jättelugn ut och stod och tittade på mig över boxkanten. Sen briserade en fyrverkeritårta ute på vägen. Detta resulterade i att Belinda hoppar ur sin box. Detta gör såklart Regent väldigt orolig så han följde ju såklart hennes exempel. Jag fick lite att göra där ett tag när jag lyfte tillbaka Belinda halvvägs över boxdörren för att sedan kasta mig över Regent och hiva honom tillbaka i boxen. Bingo galopperade runt, runt i sin box. Men allting gick bra och de lugnade ju sig såklart det slutade att smälla och blixtra utanför.

I morse fick jag sovmorgon då Jonas släppt ut hästarna. Bingo har inte mått bra idag, han har sprungit fram och tillbaka och varit ganska skärrad. En granne en bit bort gräver med en grävmaskin så det låter lite mullrigt och dovt hos oss. Detta gjorde att Bingo var på helspänn. Han travade runt och var verkligen inte tillfreds. Vid 16:30 fick de komma in. La på Bingo back on track ryggvärmaren medan jag pysslade med Belinda och Regent.

Idag saknade jag Monia om möjligt ännu mer. Hon kunde vara svår i en hel del situationer där andra hästar inte bryr sig nämnvärt (t ex spola benen). Men när det kom till fyrverkerier så var hon helt cool. Hon hade heller aldrig några problem med vattenkoppen – inte hennes avkommor heller !! Regent dricker ur vattenkoppen, inga problem alls…

Hur som helst. Jag mätte både Belinda och Regent idag. Belinda var hela 127 cm! Hon har vuxit 8cm sedan hon kom i augusti. Otroligt, hon är snart en C-ponny. Regent som precis blivit 6 månader och varit ganska ynklig från början har verkligen vuxit på sig och var 122cm. Först fick jag det till 125 för han var en aning spänd när han inte fick stå tätt intill Belinda. 🙂

Sedan tog jag ut Bingo. Han och Regent stod länge och pratade över boxkanten. Han är så otroligt snäll. Han lät till och med Regent tjuvnypas lite. Han såg så nöjd ut med lite sällskap. Vi får se om vi får hit det lilla stoet, för då ska Regent få gå med Bingo istället. Jag pysslade och borstade på Bingo länge och han blev riktigt avslappnad. Han var ganska spänd även på ridbanan men slappnade av ända tills julspöket uppenbarade sig i grinden till ridbanan. Så läskig att det inte gick att galoppera. Fick tokgaloppera över hela ridbanan för att han skulle slappna av och inte börja trav/galoppera/hoppa på stället varje gång jag försökte rida förbi grinden… 🙂
Men det gick bra, jag är nöjd med honom. Han var lugn o avslappnad när vi gick in.

IMG_3780.JPG

IMG_3772.JPG

Det har ju varit -13 grader här innan så min ridbana är lite frusen i botten så dräneringen fungerar inte fullt ut så för första gången på denna tråkiga höst o vinter så låg det vatten kvar på ridbanan… Vi blev ganska blöta.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.