Häst

Vi har köpt en ny ponny.

Min pappa tycker inte att jag är klok, och det är väl kanske delvis sant 🙂 Jag har letat sedan i oktober efter ett sto till stuteriet. Nu i februari så har situationen förändrats en del och jag är i behov av ett sto ganska så omgående. Då dök hon plötsligt upp! Jag har nog kallat henne för Grafits bästa avkomma innan, men hon blev ju något omkörd av Midsummer Iris (41p) och Önnarps Savanna (43p). Men dock! Hon är nog den enda av Grafits avkommor som blivit belönad med BIR. Vem kan det då vara?

Imorgon åker jag och Jonas tur och retur till Stallarholmen för att hämta Golden Grape. Sto född 1994 (alltså ur Grafits andra årgång). Hon är gulbrunskimmel, 137 cm hög och är utbildad LC/LA. Hon har en avkomma född 2000 men det stofölet finns inte upptaget någonstans på grund av rådande omständigheter under det året. Men hon har alltså haft en avkomma, bekräftat av ägaren till den hingst hon betäcktes med. Grappan som hon verkar kallas enligt ägarens hemsida, är en mycket omtyckt ridskoleponny hos Ekelunds Ridskola och det ska bli väldigt roligt att få träffa henne – och givetvis att få ett Graffe-sto till gården. Grappan är inte stamboksförd så det blir till att åka till sommarpremiering i Tingsryd i sommar och visa henne för stamboksföring.

Här finns en liten film med henne. 🙂

Det blir en lång dag i bil imorgon men jag ser verkligen fram emot att få presentera henne lite mer ingående för er när hon kommit hit! Jag hoppas kunna få 1-2 föl efter henne och att hon ska få må bra och bli gammal här hos oss i Småland.

Det är ju självklart lite sentimentalt också att återigen ha lite Graffe-blod på gården nu när Monarch har det så bra hos fam Berlin. Grappan har dessutom flera utav Grafits kännetecken, inte nog med att hon är konstantskimmel, hon har hans ”icke-existerande” svans också 😉

em_grafit3 grappan

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.