Häst

Godkänt bruksprov – GII 

Ja, som ni kunde läsa i föregående inlägg så hade ju jag blandat ihop dagarna en aning – skyller likt alltid på min begynnande demens 🙂 

Veterinärbesiktningen gick ju strålande i år. Han hoppade inte över mätmannen eller dängde veterinären i väggen så att vederbörande såg stjärnor… 🙂 låt mig säga såhär, det fanns underlag för ordet ”orolig” i hans bedömningsprotokoll från 2011 … 😉 

När mätmannen sa att han mätte 141,9cm utbrast jag nej det kan inte stämma? Men joho då, på mätstickan stod det 142,7 (-8mm för skor = 141,9). En aning paff att han inte är större och att han krympt dryga centimetern sedan 2011 då han var 143cm 😉 Han skötte sig med den ÄRAN hos veterinären och det var skönt att slippa oroa mig för att han skulle bli hemskickad ”obedömningsbar” vilket låg LÖJLIGT nära till hands 2011.. 

Hur som helst, det gick ju bra i alla fall 🙂 Bingo var övertaggad utanför när vi väntade på vår tur med hoppningen. Precis som vanligt en aning försenat … Han var precis på vippen att välta ned honom och tillhörande ryttare, Pernilla, i det stora diket bortanför banorna. Jag hade en puls kring 150 när Bingo började snurra baklänges i en rasande fart rakt mot diket. Men Pernilla var ju som vanligt hur cool som helst och lotsade helt enkelt iväg honom igen. 

Väl inne i ridhuset visade han upp sitt fantastiska temperament och var precis sig själv – om än lite spänd. Han fick inte till de där ”wow-sprången” som han kan och han blev sned och oliksidigheten kom tydligt fram under testryttaren. Haralds omdöme från marken tydde på vilken duktig ryttare Pernilla var som kunde dölja hur oliksidig han faktiskt var – då Harald inte hade lagt märke till det. Han tyckte Bingo hade en trevlig teknik och en fin början på sprången men att han blev lite spänd mitt över och inte fullföljde – inga konstigheter där precis så såg det ut. 

Testryttaren satt upp och började med att rida honom i en så djup form med ett för formen alldeles för lågt tempo att han totaltrev räcket två gånger … Däremot på kombinationen och på linjen var han fin. Testryttaren lyckades också få honom att hoppa till HÖGER vilket förvånade mig och Pernilla väldigt då hans största problem alltid varit att han hoppar av – till vänster ? Hur som helst, Bingo gjorde så gott han förmådde med öronen spetsade rakt fram och vi var nöjda med kritiken från Harald. 

Foto Liselotte Erixon 

Efter hoppningen var klar så körde vi direkt hem till Pernilla med Bingo igen. Min erfarenhet av Bingo borta är inte så god – då han har väldigt svårt att komma till ro. Men han ska dock ha en eloge för hans beteende i boxen nu kontra när han var 4 och 5 på hingstpremieringen … Snacka om min förvåning när höet tog slut för att han hade ätit upp allt. 🙂 

Med mig hem fick jag dessutom två vackra damer, till Stallchefens stora förtjusning! 🙂 Vi hade en väldigt trevlig kväll hemma innan vi knöt oss inför sista etappen på söndagen. 

Vi körde från Tveta vid strax innan 09, precis enligt planen och anlände strax innan 10. Planen var att Pernilla skulle sitta upp 10:15 för att hinna checka av innan hans start 10:40. Tiden gick. 10:40 hade inte ens hingsten innan fått komma in. Det blåste kallt som f-n och Bingo blev bara mer och mer otålig och Pernilla blev mer eller mindre djupfryst. Bingo ruttnade efter 40 minuter och började tramsa runt på planen utanför ridhuset – men när dörren öppnades så gick han snällt in och gjorde det han skulle. 

Sissi Lilja berömde hans fina temperament och önskade mer elasticitet i hans rörelser. Han fick nog bäst kritik på galoppen även om skritten också var god. Örn tyckte det var en snäll mycket samarbetsvillig ponny som vill göra rätt för sig, men att han var för sin ålder för lite utbildad. Och ja, han må vara 9 år på pappret men han är bara riden i drygt 3 år, så i det stora hela är jag väldigt, väldigt nöjd med min ponny. 

Han fick inga lysande poängen men 7or och 6or och det viktigaste av allt – han blev godkänd ! Så numera innehar Bingo Bell RC 112 avelsvärdesklass GII ! 

Foto Liselotte Erixon 

Väl hemma fanns det någon som hade saknat honom väldigt, väldigt mycket 🙂 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.