Häst

Hingst på rymmen, i alla fall till 50%

När jag och stallchefen kom hem idag kom jag på den briljanta idén att tuta i honom två satsumas som sysselsättning medan jag bytte hagar på hästarna. Såhär i efterhand måste jag ändå säga att det var en briljant idé. Precis när stallchefen och jag kommer till stallet så hör jag ett, vad jag till en början tror är ett råmande. Tänker att Leif har nog flyttat någon stut. Sedan kommer vrålet igen. Bara det att den vrålande stuten står bakom mitt stall, vilket verkar lite udda. Bingo Bell. Jaha hinner jag tänka, slår han ihjäl Regent eller …? 

Kommer runt hörnet och möts av att Bingo har rivit ned den ena angränsande tråden och står nu och flexar samtliga muskler, inklusive stämbanden, över staketet mot sin dotter och Grappan, givetvis. Jag KASTAR mig in i hagen och upp mot Bingo för i mitt huvud utspelar sig en scen där någon utav dem river det staket som är kvar – och då har jag ett problem. Hittar tråden som är avsliten, japp med ström på, lyckas sätta igen staketet med rätt kön på rätt sida. Bingo klart exalterad. 

Släpper i alla fall ut stona i gräshagen. Lyckliga tu. Går för att hämta Bingo och Regent. Bingo har givetvis ingen tid över till mig, fräser nej men skit i det då hingstj#vel var kvar här ensam. Leder bort Regent, som sköter sig bra, till sommarhagen. Går tillbaka för att hämta stolpskottet som nu givetvis har tid över till mig – han är ju ensam. Leder bort honom, en del taggad, men ändå hanterbar. 

Han får givetvis spunk i grinden till sommarhagen och sticker med iväg med skinnet ur min ena hand samt grimskaftet flaxande i vinden. Kan ha fräst hingstkräk eller liknande även i detta skede 🙂 Gick tillbaka till stallchefen, gav han resten av satsumasen och promenerade sedan bestämt tillbaka till Bingo och tog hans grimskaft. Lite mot min förmodan så stod han faktiskt helt stilla när jag kom gående… 

Vilken jäkla tur att jag gick ut på en gång. Vill inte föreställa mig vad som hade kunnat hända … Bevisen pekar på att Bingo viftat mot en fluga eller liknande och fastnat med svansen i staketet som sedan följt med en bit.  

  

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.