Häst

Blåa blommor. 

Hästar är fantastiska varelser. De väger betydligt mer än vad jag gör oftast, men följer små, små rörelser i mitt kroppsspråk. De är lyhörda och i stora drag snälla, trevliga djur. Förutom när de är kåta. Då är de fan inte de snabbaste fiskarna i skärgården 🙂 

Bingo Bell. Dryga 450kg testosteron när solen skiner på våren och sommaren. Det är som om hjärnan ibland är helt bortkopplad, tagit semester, vi ses i slutet av augusti. Det är klart att det blivit bättre med åren, men ibland ställer jag mig en aning frågande till om han överhuvudaget har en hjärna… 

Jag bestämde mig egentligen redan igår för att vi skulle rida ut. Men då öste regnet ner så den där toppen-motivationen jag behövde för att lotsa Bingo runt rundan – den liksom sköljdes bort. Så, idag. Först skulle herrn såklart inte följa med mig in, så jag fick smöra (typiskt karlar). Jaha, sen kom vi till första motståndet på resan – grannens kalvar som går bredvid vägen. Jag vet inte om ni vet det, men kalvar äter hästar. Ofta. Samtidigt som det kom en bil med tillhörande SKITSTOR husvagn. Men det var lugnt. Vi överlevde – otroligt nog. 

Varenda buske, som numera är grön, var en potentiell fälla. Köttätande, jag vet inte vad. Jag satt upp på det sedvanliga stället en bit från gården. Men vi var inte helt överens om hur många hovar som skulle vara i marken samtidigt. Bingo tyckte två räckte, jag tyckte fyra var den bästa idén ändå… Sagt och gjort, med fyra hovar i marken och ena foten i stigbygeln i alla fall så var vi iväg. I trav självklart. För vi hade bråttom förstår ni. Till vad undrar ni såklart? Ptja, det kunde ju eventuellt vänta ett harem med gulbruna ston runt nästa knut. 

Men till Bingos stora förtret (!) så fanns där bara – blåa blommor. Livsfarliga, stinkande, köttätande, efterhängsna blåa blommor. Det tog liksom tvärstopp. Ytterligare en gång hade vi diskussionen om exakt hur många hovar det egentligen ska vara i marken samtidigt när vi skrittar. Efter viss (läs mycket) övertalning så passerade han till slut de blåa blommorna. Med den mödan. Sen flöt det ändå på rätt så hyfsat. Precis som alltid så bytte Bingo sida av vägen lika ofta som jag blinkar, men jag börjar bli van. 🙂  

  

Folk brukar reagera med ”hur kan du bara jobba där!!” när jag specificerar mitt yrkesval. Det är INGENTING jämfört med 450kg testosteron som inte vill samma sak som du …!  

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.