Häst

Inga ston, betyder mer ridning.

Om jag bortser från att det är helt omöjligt att rida från gården. Bingo har tydligen utvecklat någon form av kärlek för att stå på bakbenen, igen. Vi hade en period när han var fem som han envisades med att stå på bakbenen så fort han inte fick som han ville. Spännande med envisa hästar. Jag kan utan problem leda Bingo från gården, inga problem. Men det går inte att sitta upp. Skittrist att bara rida på ridbanan just nu, men det är mitt enda alternativ. Så, påhittighet är nyckeln. Mycket rakrikta, väldigt mycket. Väldigt mycket flytta för skenkeln och framförallt, gå fram till höger skenkel. 

Imorgon ska jag ta jeepen och släpet till Okome fram och tillbaka för att få med mig Lofty Rowallane Rosé och Valorous Royal hem. Ska bli så kul att få träffa det lilla livet äntligen. Självklart liiite besviken att det blev en hingst, men vad gör det 🙂 Rose, Royal och Belinda ska gå i stora skogshagen medan Grappan ska få gå med Bingo resten av sommaren. 

På onsdag ska jag åka med Grappan på sommarpremiering i Tingsryd. Elisabeth Ljungstorp dömer. Har inga förväntningar alls, stoet är 21 år och vid god vigör men hennes gracila benställ är ju lite svårt arr korrigera 😉 Jag visar henne för stamboksföring helt enkelt. Så att hon kan få sitt RC-nummer! 

Igår var jag och hälsade på Regent på betet. Han har blivit stor! Kvinnan som har betet hade precis bytt hage på dem, det var nog på tiden, för Regent hade börjat falla ur lite. Regents kompis Kenta är inte kvar på betet utan han går tillsammans med en stor frieser. Lite trist såklart att han inte har en jämnårig kompis men, men. I slutet av sommaren ryker hans testiklar i alla fall och sedan får han börja gå ihop med pappa igen. 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.