Häst

Jag satt kvar !

IMG_6218Igår lyckades jag ÄNTLIGEN (!) få  till en hel uteritt med Bingo Bell. Det började såklart med att han inte skulle gå ifrån gården, men jag var mest envis så till slut så gick han. In på grusvägen där vi dagen innan stötta på mammaälg och avkomma. De var inte kvar, tack och lov 🙂 Den vägen som är precis bakom mina marker den leder ingenstans, den slutar i en vändplan. Så vid vändplanen så fick Bingo fria tyglar att göra som han ville – rätt ut i skogen gick det. Jag fick dock parera att inte bli avskrapad mot en gran eller två eller att herrn skulle ge sig ut i alldeles för sank mark. Men det gick så himla bra, han är så himla rolig. Han bara marscherade på rätt ut i skogen, ingen stig eller någonting bara rakt fram. Till slut kom vi fram till snårskog, jag tänkte att nu vänder vi Bingo, det tänkte inte han och fortsatte att forcera fram. Plötsligt kom vi ut vid den nyanlagda sandvägen. Där skulle Bingo plötsligt inte gå på vägen utan han skulle fortsätta gå i skogen. Men jag kände att nu finns det ju faktiskt en fin väg att gå på. Det var bara ett ganska så djupt dike mellan oss och sandvägen. Bingo skulle INTE gå i diket, så undertecknad fick sitta av och leda Bingo genom diket. Då gick det hur bra som helst.

Lyckligast i världen att vi tagit oss från gården fortsatte vi på våran gamla vanliga uterittsväg. Bingo såklart en del tveksam och skulle ibland inte alls följa med. Med viss övertalning så gick det ändå relativt bra. Jag svängde höger ner mot galoppbacken och Bingo var taggad. Han tvärvände vid några ormbunkar men jag satt kvar – inga problem. Så kom vi till backen och jag fattar galopp, får ta upp Bingo lite för det går en aning fort. Tur var väl det, för ur kröken kommer en stor svart kungspudel givetvis lös. Alltså SHIIIIT utbrast jag där jag hängde en bit utanför Bingo när han gjorde en nittio graders sväng till vänster. Ägaren till hunden hörde mig och såg mig allteftersom och kallade in sin hund. Jag var lite paff, men Bingo var lugn. Jag kände att det var nog med äventyr för idag så jag vände på klacken och började rida hem. Fattade galopp igen och lät Bingo verkligen ligga på, med ett knäslut utan dess like annars hade jag inte suttit kvar i de tvära kasten 🙂 Det var en nöjd och glad Bingo som skrittade hem i kvällen. Jag känner idag att jag själv är rätt så mör, förstår varför Bingo inte var i sitt A-game på ridbanan i eftermiddags.

IMG_6294Idag flätade jag manen på Bingo (och fick inviga mina orangea lindor från Stockholmsmöhle). Vi behövde öva på att ha flätad man inför vår LC:1 debut på söndag på Bergunda. Bingo var inte så medgörlig som han brukar vara, men jag kan tänka mig att han var ganska så slut i kroppen efter gårdagens äventyr + att han inte haft manen flätad så många gånger tidigare. När jag tänker efter så har han nog bara haft den flätad en enda gång och det är för 5 år sedan snart. Hur som helst. Han var stundtals jättefin, stundtals jättespänd och ofokuserad. Vi övade främst på övergångarna och vägarna i programmet. Det kommer gå toppen på söndag, bara han spänner av lite så kommer det gå fin-fint. Sen skrittade vi iväg på grusvägen och tillbaka som avrundning. Mycket gemytligt. Imorgon ska jag åka och hämta hö. Också. Det är en hel del annat på schemat med 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.