Häst

– 9 grader, friskt!

Det är kanske en aningen tjatigt om minusgraderna? Jag är egentligen jättenöjd att det äntligen blivit minusgrader, för det finns ingenting jag avskyr mer än lera och regn. Minusgrader är bra. Det är bara att brodda på hästen och snösulor är ju inget minus direkt. Bingo fungerar hur bra som helst med två brodd i varje hov. Visst, där det är precis isgata där halkar han kanske till lite – och han är ganska oförsiktig, men annars märker jag ingen skillnad.

Annat var det med Monia. Jösses. Om det var halt så gick inte hon en meter. Kunde inte förstå varför ponnyn som var uppvuxen på lösdrift plötsligt inte skulle gå ut i hagen. Jo, lera = halt. Hon hade halkat i ingången till hagen så nu gick det inte gå där längre, hon var helt övertygad. Och det ska ni veta, att när Monia var ”helt övertygad” om någonting så gick det inte att ändra på det ens lite. Hon kunde vara bra jävla envis den ponnyn! 🙂
Detta har hennes son Valorous Monarch ärvt, men han har dock ärvt lite från sin vänlige far med. Monarch kan vara bra envis. Som en åsna, precis som mamma. Det var en domare 2008 som frågade om jag trodde att ponnyn jag kallade Åsnan (Monia) skulle ge mig en åsnebebis? Svaret är – japp! Monarch må vara söt som socker, men han är ganska svårövertalad när han har bestämt sig för något. Vilket familjen Ottosson nu får erfara 😉 Han har i alla fall fått en ny sadel och de hälsar att den fungerar jättebra och de trivs jättebra med honom. Bästa Monarch!  Han fyller verkligen sitt syfte, gör någon glad. Amanda verkar mycket nöjd med sin nya ponny.

Idag är det 7 år sedan Brolötens Grafit RC 70 somnade in. Tänker lite extra på min stora kärlek idag. Du är för evigt älskad, ALDRIG glömd.

image.jpg graffebox

Brolötens Grafit RC 70 1988 - 2009
Brolötens Grafit RC 70
1988 – 2009

P.S Jag fick tokbryt på stalldörren igår och skruvade fast den igen… Ska det bli gjort, så får man göra det själv!! GODNATT! D.S

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.