Häst

Laddad med energi!

Att få jobba med det man älskar är verkligen en sådan otrolig energiboost. Att sätta den där nollan eller att få rida först i ärevarvet. Alla de minnena jag har skulle jag vilja knöla ihop och ha i fickan till perioder som den jag precis passerat. Första rosetten på Brolötens ridläger, när Graffe klev av transporten hemma, första (och enda) vinsten med Delta Dar på Sundbyholm, andra platsen med Dis på Örebro (sista starten med Dis 🙁 ), när jag köpte Monia, när Monarch föddes, när jag träffade Bingo första gången är bara några exempel på all glädje jag har haft genom åren. Det finns så mycket mer. Min son är självklart en enorm del av glädjen också. Vill han hålla på med hästar blir mamma glad (morfar kanske mindre glad) men om han vill köra Volvo eller spela ishockey så blir det exakt lika bra. Häromdagen sa stallchefen att han skulle ”hoppa häst på TV”, jag var inte sen med att nicka instämmande att absolut ska du hoppa häst på TV! 🙂  det bådar ju gott i alla fall. Men det är klart, han kan ändra sig tio gånger (minst!) innan han blir stor. 

Bingo gick bra på träningen. Han var mestadels stark och i framvikt vilket resulterade i en hel del demoleringar av hinder 🙂 men när jag rätade upp mig och fick honom på bakbenen så var han klockren ! Film finns på Facebook och Instagram. Han var så stark till en början, sitt skriker Pernilla. Jag satt så mycket jag orkade – har träningsvärk i magen av allt sittande. Bingo fokuserade lite för mycket på de två SWB-damerna även denna gången. Lilla Elsa hade längtat och sett fram emot att få prova att rida Bingo i två veckor. Ungen var i exstas efter passet när hon fick trava av Bingo. Hon hjälpte även mig att hålla i den mycket trötta Bingo innan lastning så att jag kunde klä på honom ordentligt. Han fick back on track skydden att sova med. Sen har han ÄNTLIGEN vuxit i Grafits gamla stalltäcke från Hansbo. Detta täcke är så otroligt otympligt! Det är tungt och tjockt! Får inte ens plats i min grovtvättmaskin, så jag har tvättat det med högtryckstvätt…

Linn har varit här idag och hjälpt till och skrittat ut på Grappan. Superduktig tjej! Hoppas hon ska trivas hos oss. 

Nu ska jag stänga mina melerade ögon för ikväll. Så lycklig idag. Verkligen så glad! 

  

  

  

  

  

  

  

  

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.