Häst

Kämpa! 

Det blev inte mycket till sovmorgon i morse. Drömde mardrömmar som jag inte blev av med på flera timmar. Hemskt. Jag käkade frukost i lugnt gemak innan jag svidade om till stallutstyrseln och gick ut i solskenet!  

 Det var -3 när jag gick ut men det ändrade sig snabbt. Leif var och lämnade min pall med foder. 50 säckar, totalt 1000 kg! ”Jag tar det sen..” och så släppte jag ut hästarna och storstädade hela stallet och logen. Fyllde på allt som var slut och sopade undan allt boss som låg överallt. Mockade, fixade och donade helt enkelt. Sen var det ju bara att börja bära! Sadeln låg ju hos Pernilla så rida fick jag göra sen.  

 Tack och lov så sken ju solen, så jag blev genomsvettig. Men nöjd är jag att jag flyttade allting helt själv. Körde säckarna i skottkärran mellan pallen och foderboden. Är ganska mör i mina armar! 🙂 Sedan skuttade jag in och käkade lunch innan jag körde en sväng till Stall Rockatorp och lämnade av foder. Sen hela vägen ut till Pernilla med pitstop för inköp av blåbärsmuffins. Det var väldigt skönt att sitta där en stund och snacka hästskit. Precis som alltid förr.  

 Hem och sadla Bingo Bell. Jag fick faktiskt loss broddarna ! Så nöjd !! Ganska trött i armarna efter allt bärande men det gick. Vilja och våld 🙂 ❤️ Red ut en kortis på Bingo. Det var så blött i marken att det gick trögt att rida! I galoppbacken fattade jag först inte varför han inte drog iväg som han brukar. Tills det gick upp ett ljus hos mig, aha, det är porös mark alltså ganska tungt. På hemvägen plockade vi upp Linn som cyklandes följde med hem. 

Löshoppning av Belinda stod på schemat. Och både Linn (som aldrig löshoppat innan) och Belinda (också nybörjare) skötte det med den äran! Men först fick vi fixa en provisorisk grind till min ridbana. Linn stod lite frågande till hur vi skulle få hästarna att stanna på ridbanan utan grind nämligen 🙂 Men med lite elrep och plastband så satt den som en smäck! 🙂 

Belinda fattade väldigt snabbt vad det hela gick ut på och fick avsluta på topp. Det är en väldigt smart ponny. Hon är dessutom väldigt modig och följer en i vått och torrt. Mer lik sin mamma än Bingo vill jag påstå. När hon var färdig fick Regent prova. Han var inte riktigt lika snabb på att förstå men han skötte det också väl. Påminner inte speciellt mycket om Monarch till sättet. Regent är MYCKET mer känslig och försiktig. Monarch (som visserligen var hingst tills han var fem) var mer nonchalant och framåt. Lillebrorsan Royal som går i hagen bredvid ridbanan höll både Belinda och Regent sällskap. Han var inte jättesnäll emot Regent utan galopperade som en tok bredvid precis när Regent skulle kliva över bommarna. Miljöträning! Mina duktiga unghästar! Båda dessa fantastiskt trevliga individer är efter Bingo Bell RC 112 och är till salu!  

Nu lagar jag fläskpannkaka på 10 ägg och nära på 1,5l mjölk. Den gick ut för någon dag sedan så bäst att göra vid den innan den går helt fördärvad. Min fina farmor (som var OTROLIG på att laga mat) ler nog åt mig i himmelen idag. 🙂 det blev tre ugnsformar, så jag har eventuellt matlådor ett par dagar… Om ingen är jättesugen på fläskpannkaka och vill komma ut och hjälpa mig äta vill säga! 

Imorgon jobbar jag, Emelie har lovat att komma och fixa stallet åt mig. GULD! 

  

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.