Häst

Pay and Jump…!

God morgon. Jag har inte sovit avsevärt mycket då jag delat säng med stallchefen i två nätter då jag haft dubbla sovgäster här hemma. Han har sovit jättegott om ni frågar honom 🙂 Jag känner lite mer som om jag delat säng med de tre bockarna Bruse! 

Idag är jag faktiskt lite nervös. Bingo och jag ska åka till Bergunda idag och hoppa 80-90. Vi avancerar alltså upp ytterligare 10 cm. Jag har i mina dagar aldrig varit på en hopptävling innan Bingo. Jag tror jag försökte starta ett KM på Lorenzo (f 91, Krevad 579 – Leopard 590 – Orkan 444) någon gång på 90-talet. Jag har ett svagt minne av att vi vägrade ut oss på första hindret. Jag lever alltså ut 13 åringen i mig på Bingo nu, såhär några månader innan jag fyller 30! 🙂 Jag har lovat mig själv att om det går bra idag, då ska jag lösa licens. Och unna mig en tävlingskavaj. Jag satsar på att starta vår första lokal den 16/4 i Lenhovda.

Kavajen är från Horseware och jag blev HELT KÄR i färgen ❤️ 

Horseware Competition Jacket
Jag skulle vilja hitta ett schabrak i matchande färg, tror Bingo skulle bli sååå tjusig i det. Han är förövrigt intet ont anande över våra äventyr idag. Emelie följer givetvis med och filmar oss så att det finns dokumenterat. Det får gå hur som helst såklart men vore kul om vi kunde göra väl ifrån oss. Jag genrepade häromdagen några språng på en 90 oxer och ett 90 räcke. Bingo tyckte det var så himla kul och gjorde det riktigt bra. Jag däremot hade svårt att hänga kvar i sadeln 🙂 Han blir en aning exalterad när vi hoppar hemma. Igår red jag igenom honom på ridbanan. Han var superglad, solen sken och det enda han egentligen ville göra var att tokgaloppera och bocka runt. 🙂 

Idag ska Leif köra undan grushögarna i stora skogshagen och Krille sa att Alexander skulle ta tallarna som ligger över mitt staket ute på lyckan så snart kan jag släppa grabbarna i skogshagen! De ska få fri tillgång på hösilage, jag ska alltså ställa en bal i deras hage på ett gammalt traktordäck som höhäck. Det gör ju ingenting om Bingo Berra blir lite trind om magen, han lär ju hetsa av sig det i samband med att betäckningssäsongen sätter igång. Jag har som mål att kunna rida honom på RIKSen i år. Får han inga ston lär det inte bli så svårt. Får han däremot betäcka något innan så lär det bli lite knepigare… 🙂 

  Igår fick jag akupunktur, blev väldigt avslappnad som ni kan se 😉 
 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.