Häst

Innehållsrik dag, for sure!

img_9235Idag var det studiedag på dagis, vilket innebär att jag varit ledig från jobbet eftersom stallchefen inte riktigt är tillräckligt gammal ännu för att vara hemma själv. Han är två 🙂 Sofia kom bort med sina barn och så rensade vi en utav mina rabatter, den blev himla fin. Min mamma kommer inte tro sina ögon när hon kommer hit nästa gång 🙂 Sedan började vi röja på ridbanan, klippa ner alla satans buskar som växer in på ridbanan. SUCK! Jag gör det varje år. I år får jag dock lite hjälp av grabbarna som gnager så mycket de kan från sitt håll. Annat var det på Monias tid, då fanns det inga buskar kvar, hon gjorde slarvsylta av precis allting.

Jag har ridit Bingo både igår kväll och ikväll. Det gick riktigt bra. Han var ganska avspänd faktiskt trots att Babsan hängde över sitt huvud över staketet i nästan varje varv till en början. Han snackade lite men inget mer än det. Han var riktigt fin faktiskt. Han kanske visar sig från sin bästa sida i och med att Babsan nyligen brunstat, vem vet.

Royals ben ser bättre ut, och han har inte lika ont. Hur vet jag det? Jo för nu orkar han käfta emot dubbelt så

Dag 2 uppe till vänster, idag nere till höger.
Dag 2 uppe till vänster, idag nere till höger.

mycket jämfört med igår t ex. Såret ser jättefint ut och han har ingen temp (37,8* i morse). Så håll tummarna att jag klarar mig utan penicillin och defekt ben. Jag vågar inte hoppas på någonting sett till mina fyra senaste månader, ingenting. Idag var dessutom en farbror ute och lagade min Wascator! HURRA! Så nu kan jag tvätta hästgrejer igen så mycket jag orkar. 🙂

Det börjar dra ihop sig emot tävlingen i helgen. Jag känner mig väl förberedd. Bingo känns jättefin och jag har fått hans schabrak och min nya tävlingströja. Nu hoppas jag bara att min kavaj hinner komma tills på fredag. Annars kommer jag bli väldigt ledsen i ögat! På fredag ska jag köra inom hemma och koppla släpet och lasta på Bingo Bell (om jag lyckas få tag i honom i hagen, inte alltid så lätt ska gudarna veta…!) innan jag hämtar stallchefen på dagis. Vi ska åka en sväng till Pernillas spolspilta och tvätta honom inför lördag. Det är ganska långt till min spolspilta, typ 5 mil tur och retur. Men förhoppningsvis kan jag ta med mig min nya fina kavaj hem! Håll tummarna.

Jag har bytt däcken på transporten! Det var inte så farligt egentligen. Det knepigaste var att få loss bultarna, de satt minsann. Men med min kroppsvikt hängande i fälgkorset så lossnade varenda en och jag lyckades dra dem ordentligt. ”Kan själv” är ett begrepp jag är väl bekant med kan jag lova er. Jag var glatt påhejad av stallchefen som frågade mig img_9244200 gånger Vad gör du? 🙂 När han inte frågade mig vad jag gjorde så skulle han ha safp eller vatten eller så skulleimg_9239 han åka mammas bilen. Men det gick jag pinade mig igenom även det 🙂 Även om mitt tålamod var nere i mina fötter och vände ett par gånger.

Babsans nya fina boxskylt har kommit också. Så otroligt snabb service från dekaltext.se ! Jag beställde den i söndags och jag hade den igår..! Snacka om snabbt. Jag har köpt samtliga boxskyltar därifrån. Mina är i plast.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.