Häst

Tack Bingo Bell RC 112

Jag är så otroligt glad och tacksam över den här ponnyn. Gud va han gjorde mig stolt idag. Stod och väntade på transporten så tyst att vi nästan trodde att han tuppat av där inne. Sedan lastade vi av lugnt och stilla (hästar ÖVERALLT) han spatserade runt lite gapandes och sedan stod han som ett ljus när vi sadlade. Han var inte speciellt dum när jag satt upp, gick iväg som vanligt. Sedan travade vi runt tills han hade spänt av. Det longerades hästar till höger och vänster och folk red i alla olika håll och riktningar på framridningen på gräset. Bingo skötte det med den äran. Jag kunde till och med skritta en stund på halvlånga tyglar (det är då han kan slappna av som bäst). Skrittade bort till framridningen i ridhus. Därinne var trångt och några envisades med att hoppa fram på 110 cm även fast banan bara var på 90. Inte behagade de sänka heller. Några for åt alla håll, Bingo var spänd, men städad. Förutom att han TVÄRVÄGRADE att hoppa oxern, det var för mycket intryck. När de hade sänkt oxern till 90cm och vi hade pausat lite så tog han ett språng på den sedan var det vår tur att vänta inne på banan.

bingo_90
Första hindret

Banan var snäll. Långa avstånd för en liten ponny, mycket för mig att rida ihop. Inhoppningen var en snäll oxer, Bingo var HÖGT över. Snett igenom på ett räcke till en oxer, sedan långsida oxer till räcke på böjt spår. Detta räcke med en grind under tittade han på av någon anledning men jag lyckades rama in och vi tog oss över.

Räcket som Bingo gärna ville undvika. :)
Räcket som Bingo gärna ville undvika. 🙂

Sedan var det snett igenom på en oxer, runda hinder nummer fyra och på böjt spår ett räcke. GISSA OM JAG VAR GLAD! Alla bommarna låg kvar. Rebecca, Elsa och Vickan (från jobbet, så kul att hon kom och tittade 🙂 ) tyckte att jag skulle efteranmäla till 1m. Men nej, det räckte bra med 90cm. Bingo hade lätt klarat 1m, men jag känner mig inte redo på den höjden och det hade känts orättvist mot Bingo att jag satt där och försökte traggla mig runt en meter som jag tycker är ganska högt fortfarande. För bara några veckor sedan tyckte jag att 90 var högt, nu har jag startat en lokal! 🙂 Utveckling. Nu letar jag lite försiktigt efter några nya tävlingar här i krokarna så att jag kan komma iväg och lufta mig igen. Riktigt roligt var det idag och Bingo skötte sig med den äran. Elsa kom bort och hjälpte till att lasta Bingo och sedan åkte jag och Emelie hem igen. Linn har skött stallet så jag har mest tagit det lugnt och tagit in hur himla duktiga jag och Bingo blivit.

Hästarna fick precis komma in, det började ÖSREGNA alldeles nyss så de hann precis in innan de blev genomblöta. Jag såg att Royal lekte som en galning i hagen tidigare idag, ohalt..! Så jag la faktiskt bara om hans sår ikväll med Solvaline, L-Mesitran och så lite flexlinda ovanpå för att hålla ihop. Såret såg väldigt fint ut och det rann färskblod (bra grej!). Håll tummarna fortfarande.. Ännu är det inte läkt kant i kant.

DSC_0128
Älskade Bingo Bell RC 112 Syns nästan att jag är lite tårögd.. 🙂

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.