Häst

Hoppträning!!

Bingo1Tänk att för bara 2,5 år sedan började jag och Bingo att hoppa överhuvudtaget. ALL credd går till min fantastiska vän och tränare Pernilla Berglund, alla våra framsteg är helt och hållet hennes förtjänst. Bilden här till vänster är från vår andra hoppträning någonsin tror jag.

Bingo har inte tränat i grupp på ett tag, jag tror vi var med sist någon gång i våras. Sedan har mitt schema inte gått att synka med onsdagarnas träningar. Men igår kunde vi äntligen vara med. Till Bingos stora förtjusning var det två nya ponnyer med. Skimlar. Connemarabrudar är oftast skimlar. Så Bingo pratade väldigt mycket och försökte charma dessa två. Jag behöver ju inte krossa hans hjärta och berätta att den han var mest förtjust i faktiskt var en valack… 😉

Bingo var spänd, vilket han alltid är till en början. Spänd och otålig och stark, inte på sina bakben alls faktiskt. Vi har lärt oss att det bara är att vänta ut honom. När han har fått prova alla gångarter och hoppat något hinder så spänner han av. Han skötte sig faktiskt lika fantastiskt som han alltid gör. En utav våra bästa träningar tror jag och då var vi ganska många igår. Det var en superhäftig liten a-ponny med, eller kan den varit b-ponny? 14079837_1420308937984754_2052750018542114538_nShetlandsponny såg det ut som hur som helst med en flicka på som kanske inte var med än 7 år. Hon var jätteduktig och försökte att tänka på avstånd, bad om ursäkt varje gång hon kom för nära. Jag är ju bara rädd om henne och hennes häst. Bingo kan sprätta åt alla håll om han blir trängd eller lite för exalterad. Det var lite en prövning ibland, shetlandsponnyn var ibland rakt i vägen eller stod med rumpan till vid ett hinder. Inte helt schysst emot Bingo att rida ann ett räcke när jag vet att han tittar på en shettisrumpa snarare än fokuserar på hindret 🙂

Vi börjar bli mycket bättre på räcken. Nu är det istället lite krångligt i kombinationerna. Bingo drar gärna åt höger. Jag vet inte riktigt vad jag gör innan en kombination, jag får typ lite ”tilt” i skallen och får för mig att det är för trångt… På tävling är det ju för långt (i och med att jag startar på storhäst avstånd) men då lyckas han backa av så pass att han får in ett extra mellan. Han är mycket klok. Jag måste framförallt bli bättre på att räta upp mig och spänna bålen så att han hoppar UPP till mig och inte flackt IFRÅN mig. Pernilla tjatar varje gång 🙂 Tyckte ändå att jag rätade mig bättre den här gången. Några språng hoppade han mig verkligen ur sadeln. Jag satte nästan vartenda avstånd igår, vilket kändes väldigt skönt och roligt inför årets sista tävling. Jag fokuserade mycket på att rida hela vägen på de långa anridningarna då det är då vi i de allra flesta fallen river. Speciellt om det är lång dsc_0913anridning på ett räcke … 🙂

Jag har kapat Bingos man. Förlåt alla avelsnördar. Den hinner växa ut till nästa års säsong om det skulle vara så 😉 Nu ser han verkligen ut som en sportponny. Men knoppa det får ni mig inte till 🙂 och pannluggen är fortfarande låååång och fin.

Jag märkte att jag glömt ladda upp filmen från 1m på RIKS på youtube så det håller jag på med just nu! 🙂 Medan två gubbar river min ena kakelugn. I nästa vecka kommer min nya fina murspis och jag kan ÄNTLIGEN börja elda i spisen ! Ska bli så mysigt.

På fredag kommer en familj och provrider Monarch. Jag är jättenervös…

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.