Häst

Uppriktigt jäkla ledsen.

I veckan har en person ringt varje dag och hört sig för om Regent. Tredje dagen ringde personen upp och hade bestämt sig för att köpa honom med ett avtal om fortsatt inridning och flytt senare i år. Jag har ombesörjt med besiktning och fixat fram en snabb tid med min veterinär och sett till alla papper. Idag får jag ett mail att köparen ångrar sig. 

Jag blev så jäkla ledsen. Jag är uppriktigt sagt så trött och utled på alla de människor som ringt och dessutom tittar på Regent som upptar min tid och energi och som sedan antingen inte hör av sig eller tycker att han är för ung. 

Är man född 2014, då år man 3 år 2017. En 3 årig ponny är SÄLLAN inriden och ridbar färdigt i MARS samma år som de fyller tre. 

Jag som säljare kan bara sitta ner och hålla käften och le brett när nästa potentiella köpare dyker upp. Men på insidan är jag så himla ledsen. 

Ring inte förrän du;

1. Sålt den där andra hästen du tänkt sälja först.

2. Faktiskt insett att en oinriden 3 åring faktiskt är just en oinriden 3 åring.

3. Rådfrågat din mamma/pappa/tränare/granne/bästa vän/kusin/idrottslärare/gynekolog/brandman/syssling

4. Har det ekonomiska på din sida. Låna pengar av banken, inte av mig. 

5. Opererat den där trasiga höften du har, först. 

6. Har en faktiskt boxplats till hästen. 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

  • Annki J ohansson

    Tycker så synd om dig och andra uppfödare. Det finns tydligen hur många oseriösa dom helst. Man kan få kalla fötter någon gång, men inte efter så många samtal och bråttom att göra affär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.