Häst

Nu är det snart betäckningssäsong igen

Ett år går verkligen i en rasande fart. Jag insåg häromdagen när det började ploppa upp en massa fölbilder i mitt Facebook-flöde att snart är det dags att börja betäcka igen. Jag blev förresten uppringd och påmind av Tidningen Ridsport i förr-förra veckan om att jag borde ha båda mina hingstar på deras sida ”Hingstar Online”. Jag kan bara konstatera att under de 4 åren jag har betalat pengar för att Bingo Bell ska figurera där så har det resulterat i hela 0 betäckningar. Men som kvinnan sa ”du syns ju där i alla fall”, ja men till vilken nytta? Det har kostat mig 1500 kr att ”i alla fall synas” på Tidningen Ridsports webbsida. Jag kan på min hemsida se antalet besökare och hur de tagit sig dit. Under dessa fyra år så har 12 (!) personer tryckt på länken till min hemsida på Tidningen Ridsport under Bingos annons. 🙂 Det är ganska otacksamt att annonsera tycker jag.

Det är samma sak varje år. Det hör av sig ett par stycken på senvintern och tidig, tidig vår och är intresserade av att betäcka med Brolötens Grafit. Förra året kom det från Tyskland, i år kom det från Frankrike. Sedan hör de aldrig av sig mer. Några svenska intressenter brukar det finnas varje vår till Grafit också, som när de inser kostnaden för frys-semination aldrig hör av sig igen. Men att folk inte hör av sig igen ang Grafit börjar bli vardagsmat, det har varit samma sak varje år sedan 2009. Vad som förstör min semester och mitt upplägg på sommaren är stoägare som ringer och vill komma och betäcka Bingo. De hör av sig tidigt på säsongen och berättar att de tänker komma i Maj/Juni för att betäcka. Då planerar jag såklart inte att åka iväg då. Men se, sedan dyker de inte upp och jag känner inte riktigt att jag är i position att börja ringa och jaga stoägarna. Jag vet inte alls hur jag ska bete mig i sommar. Förra året dök det ENDA stoet upp när jag var borta en helg. De ville betäcka samma dag. Nu har jag väldigt snälla vänner som ställde upp och provade men Bingo fick inte komma nära stoet. Men jag kan ju inte gärna sitta hemma hela sommaren och vänta på ston, jag vill ju kunna åka iväg också. Sen inser jag också att brunster är svårt att BOKA in, men det är inte helt omöjligt att hålla koll på när ens sto brunstar. Det fungerar ju även att åka med stoet till hingsten i god tid om det skulle vara så.

Det är klart att jag gärna ser att Bingo får avkommor, men det är mest arbetsamt att ha hingst i avel tycker jag. Bingo har inte speciellt många avkommor, det är mest mina och så fyra stycken födda i Skåne som fortfarande saknar pass (om de ens lever?). Jag har inte bestämt mig alls om jag ska betäcka om i år. Vi får se vad Babsan nedkommer med i sommar. Jag är ju väldigt intresserad av att få ett sto… Men ni behöver inte oroa er, det blir säkerligen en hingst! En gul.

Min lille gule hingst har bestämt sig för att nu är det vår och släpper all sin tjocka päls! Regent är lite mer snål och tycker det är fortsatt för kallt för att hålla på att ömsa päls. 🙂 Royal är en riktig lite mysputte, även om han och pappa Bingo har fler hål i huden än ett durkslag just nu. Men de har i alla fall väldigt roligt !

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.