Häst

Det blåser en aning utomhus…

Saker som fladdrar är ju ingen höjdare när det kommer till hästar generellt, tror jag. Jag hade lite lakan hängandes ute häromdagen till stonas stora förtret. Varje gång lakanen slog i vinden så fick Babsan en anledning att springa runt som en galenpanna. Bingo är inte jättepåverkad av att saker viftar och har sig, om det inte plötsligt viftar till precis där han är – oförberedd, vilket egentligen gäller allting eftersom han ibland är oförberedd på livet. 🙂 Jag fick börja den vackra, men något blåsiga dag, med att lämna stallchefen på dagis, det är pappavecka. Sedan åkte jag tillbaka hem och drack kaffe och försökte äta någon form av frukost innan jag gick ut och fixade stallet. Eftersom Bingo har jobbat på ridbanan hela veckan på töm så tänkte jag att vi skulle ge oss ut i naturen idag och arbeta istället. Det tycker inte Bingo. Regent och Royal kommer galopperande emot mig i hagen och är som två plåster jag inte blir av med. Bingo, han står 1 km (grov överdrift) bort. Han kommer inte ett endaste steg närmare. Han vet precis varför jag är där. Han ska gå in och arbeta och se DET hade han inte alls föreställt sig idag. Hagen är 2 ha stor. Han är en häst med fyra kvicka ben, jag är blott en människovalp med två relativt korta ben som inte ens kan försöka springa lika snabbt som Bingo. Så. Operation Du-Ska-Visst-Komma-In-Ponny-??=)(/&% 🙂 sjösattes. Jag gick, med Regent och Royal precis bakom, helt enkelt efter Bingo. Runt, runt, runt. Bingo galopperade, jag gensköt honom i skogen. Då galopperade han åt andra hållet och jag och mina plåster gick åt andra hållet. Till slut hade Bingo snott in sig själv i skogen, kan kunde inte komma undan helt enkelt. Men det hade ändå tagit goda 20 minuter…. Så han insåg sig besegrad och stod med huvudet vänt bortåt när jag triumferande trädde grimman över huvudet på honom. VICTORIOUS! Stackars Bingo som då fick motionera dubbelt idag 😉 När Bingo väl är infångad är det inga problem att följa med in till stallet och stå där själv och bli ompysslad. Han tycker hemskt mycket om att stå med sin BackOnTrack-ryggpadd på medan jag fixar med allt annat. Då står han och hänger med underläppen. 🙂 Jag stängde in stackars, stackars Alfons (ni som träffat honom förstår förmodligen precis varför jag betonar STACKARS då det knappast finns någon annan hund som kan SE SÅ BEDRÖVAD UT) i sadelkammaren när vi skulle ge oss ut. Bingo var inte riktigt lika pigg som han brukar vara när jag sitter upp, kan ju eventuellt bero på att han galopperat och hoppat runt i skogen precis innan. Skyll dig själv knäppa ponny! Vi hinner kanske 150 på vår väg här i Villtofta när jag hör att det kommer en bil. Runt kröken uppenbarar sig en sedan med ett släp som är täckt av en presenning. Känslan i kroppen när sedanen till slut saktar in och hela presenningen på släpet fladdrar hejvilt i vinden, måtte Bingo i alla fall hålla sig vid sidan av vägen när han också ser detta MONSTER. Vet ni vad? Det hände ingenting. Bingo tittade på släpet när det passerade och sedan rakt fram igen. Hyfsat obefogad känsla hos mig alltså.. 🙂

Jag har hittat en ynka backe på min runda, så den överanvände vi idag. Galopp i uppförsbacke. Först vänster, sen höger, sen vänster – ja ni fattar. Bingo tyckte det var superkul, men också superjobbigt. En bra träningsdag. Sen skrittade vi den långa vägen hem.

När jag kom tillbaka till gården så la jag märke till varför stallchefen varit så otroligt upptagen vid grabbarnas hage igår. I deras badkar ligger nämligen numera ett 20-tal stenar… Plopp!

Valorous Royal född 2015 e Bingo Bell RC 112 – Ashfield Cathal Crodbeargh – Skryne Bright Cloud. Visst är han läcker !!!! (Han är ljust gulbrun)

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.