Häst

Allt jag tänkt mig göra, på 24 timmar. 

Tänk om jag ibland bara hade sluppit sova! Att jag inte hade varit i behov av att stänga ögonen någon gång då och då för att vila hjärnan, kroppen och själen. Då skulle dagarna ha 24 timmar jag kunde disponera till att göra saker. Det hade ju varit fränt. Om jag bortser från att jag med största sannolikhet lär dö i hjärtstillestånd innan jag fyllt 40. Om jag ens hade hunnit dit. Idag lyckades jag till exempel slänga påsen med glas (som legat utanför stallet i tre månader) på återvinningsstationen i Gemla OCH tvätta bilen (och bli fast i biltvätten efter avslutad tvätt då dörrarna inte ville släppa ut mig). Påsen med glas låg i hästtransporten som jag och min kusin Dalle lastade, för tre månader sedan, och blev kvar i garderoben på släpet. När jag sen en dag skulle lasta släpet fann jag påsen och placerade den utanför stallet. Eftersom det var där släpet stod just då. Praktiskt. Sen har den så att säga fått ligga där och skräpa. Trots att jag sett den varje dag – men tänkt ”jag tar den sen”.

Jag har en lång lista över saker ”jag behöver göra”. Ingen lista jag egentligen stressar över, bara en lista full med saker jag konstaterat är i behov av att utföras. Som att tex slänga påsen med glas. Check på utförd uppgift med andra ord! Andra saker som finns på den listan är, bygga nya stalldörrar, spraya ogräsdödning på stallplanen och grusgångar, riva och lägga om taket på betongbunkern (har någon svag vision om att kunna ha höns där inne!), olja altanen, bättringsmåla stallet invändigt, rensa ut bråten på logen, etc etc. Men ikväll har jag faktiskt målat min murspis! Det är någonting jag gått och tänkt på länge. Det tog drygt en timme. Men jag behöver nog måla en omgång till. Den så att säga, sög åt sig färgen ganska omgående. 🙂 

Vissa stunder i mitt liv, när jag mår bra så kan jag balansera det mesta ganska så bra. Jag hinner med mycket saker – och jag hinner sova (jag vet att en del människor har svårt att tro mig på den punkten 😉 ). På en helt vanlig dag hinner jag arbeta 8 timmar, tillverka ett föl, klippa gräsmattan (bara det tar ungefär 1h och 30min, eller som stallchefens pappa beskrev det ”8 öl”), städa inne, måla en vägg – bara för att nämna några saker. Någonting jag däremot prioriterar bort (och får skäll för) är att äta. Jag erkänner, att äta är det absolut första jag prioriterar bort. Vilket är så kopiöst korkat och onödigt, men det tar tid. Och om jag håller mig själv sysselsatt hela tiden så glömmer jag bort att jag är hungrig till slut. Men oroa er inte! Veckan som stallchefen är hemma äter jag ordentligt flera gånger om dagen. Det är veckorna han inte är här som det går åt mycket knäckebröd och ägg! Det går snabbt att äta och jag kan göra saker samtidigt. Igår målade jag väggarna i stallchefens rum, och åt knäckebröd samtidigt. Effektivt. 

En som har lite svårt att balansera sin egen förträfflighet just nu är Bingo Bell. Denna säsongen har han berikats med tre fruar. Två connemaror och ett svenskt halvblod, varv det sistnämnda råkar vara Bingos främsta last i livet. Låt mig säga såhär, detta föl är skapat med kärlek. Bingo är UPP ÖVER ÖRONEN förälskad i det mörkbruna stoet Molly. Så pass förälskad att han med nöd och näppe kunde tänka sig att betäcka en högst högbrunstande Jasmin Bell. Men han hade helt klart fokus någon annanstans under tiden. Att betäcka Molly däremot, det hade han gärna gjort dygnets alla timmar om han så bara fick. Nu har han, tack och lov, fått betäcka henne två gånger och med tanke på att hennes mankhöjd skapade vissa ”träff-svårigheter” till en början har Bingo utfört det galant. Han ska ha Molly. Och Molly är inte sen att gripas av panik så snart Bingo tas in för att kolla ett annat sto. Han är uppenbarligen hennes också. 🙂 

Idag när Bingo skulle betäcka Jasmin bemödade han sig inte ens att ha igång apparaten. Han börjar bli lite väl högfärdig min gode herre. Jasmin brunstade fint men Bingo var inte överväldigad av intresse. Men han skötte sin syssla och släpade tillbaka till stallet medan Jasmin gick ut i hagen. Sedan spatserade Bingo ut i rask rakt till – ja, ni förstår nog. Molly såklart. 🙂 

Babsan å andra sidan har 100% intresse i att hennes son, Majestic, enbart ska hålla sig till mamma. Majestic (även kallas David) försöker att få springa över och leka med Sixten (Lottas hingstföl efter Silver Shadow) men då kommer mamma snabbt efter och förklarar att nej, nej, nej! Här blir ingen lek, du ska hålla dig till mamma! Babsan är förövrigt dräktig med Castle Verdi RC 118. 🙂 så det blir alltså föl även nästa år!

Imorgon väntar en ny arbetsdag! Uppstigning 05:05 för att hinna duscha, göra mig iordning, göra välling till stallchefen, klä på vederbörande och samla ihop oss för att åka till dagis (som just nu är i Tävelsås trevliga milen längre bort). Jag brukar stämpla in vid 06:50 på CLV. Sedan ut igen 15:30, köra till Tävelsås, hämta barn, köra hem, laga mat, leka, göra föl, titta på ipaden, natta barn, städa undan, sitta vid datorn en stund och sedan få krypa ner i sängen och sova. Om jag inte får för mig att måla en murspis eller sortera tändstickor … 🙂 God natt! Förra veckan var jag tre dagar hos min bästa vän Hanna och fick åka Trebbe. Jag är inte skapt för att rida stora hästar… 🙂 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.