Häst

OS-medalj i att skjuta upp saker.

I flera månader har jag från kontorsstolen konstaterat att jag skulle behövt tvättat hästtransporten i höstas. Den ska vara vit. Den är för tillfället grön. Eller ja, inte just nu för nu har jag och stallchefen tvättat den. 17 februari verkade vara ett lysande datum och tillfälle (+grader och sol!). Det var ju bara det där lilla problemet att jag skulle behöva byta däck på den också. För se, hästtransporten har inte rört sig en centimeter sen i oktober… och hingstpremieringen är ju så att säga runt hörnet nu. Det var väl antagligen bara att börja byta däck. Kunde jag rubba en enda bult på däcken? Nä. Givetvis inte. Så jag fick slå en signal till Krille som kom och knäckte loss samtliga åt mig. Guld med bra grannar! Sen bytte jag helt sonika alla däcken och sedan körde vi ner släpet till Leif och jag tryckte i fett i alla nipplar och sprayade alla gångjärn med 5-56. Sen började vi tvätta. Och jäklar va fin den blev! Nu behöver jag inte känna ett uns av ångest när jag tittar ut genom kontorsfönstret! Nu är pärlan ren och vit igen. Stallchefen skötte högtryckstvätten och jag skurade med apelsinolja. Och däcken är bytta, med god marginal till sommardäcksbytet 😂

På torsdag ska Royal få skor, och dessutom besöka ett ridhus.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.