Häst

Två dagar kvar…

…tills Royal ska bli synad i sömmarna. Det är klart att jag har en liten önskan inuti mig att nämnden ska tycka att Royal är lika fin som jag tycker att han är. Men såklart realistisk också, det är svårt att få en hingst godkänd. De synas in i minsta detalj. Kanske är hans benställ inte så korrekt, eller så har han för dålig rastyp, för dåliga gångarter eller så vägrar han hoppa t ex. Det är svårt för mig att bedöma på förhand. Jag tycker däremot inte att han rör sig så dåligt och att han faktiskt hoppar helt okej. JAG tycker att han är tung i hoppningen, är van vid Bingo som hoppar som en gasell… 🙂 Och i slutändan är det en bra erfarenhet för en ung häst att åka på ett sådant här äventyr.

Ikväll ska Royal bada. Det blir första gången i hans liv som han ska bli skrubbad från topp till tå. Det kommer säkert gå bra, eftersom jag dessutom ska använda lite Domosedan gel i truten på honom <– uppmärksam läsare påminde om karenstider så det blir inget Domosedan då karensen är 96 timmar. Det blir helt enkelt väldigt spännande att bada honom. Det blir en ”på stallgången” tvättning med hinkar med ljummet vatten. Stackarn ska inte behöva bada i -3 grader och bli spolad med ISKALLT vatten. Ingen risk att han krymper i tvätten i alla fall… (hahaha jätteroligt). Stallchefen är peppad till max. Han ska åka på äventyr med Å-yal (kan han ej säga R pga han pratar småländska 😉 ), Christopher och Emelie. Vi ska bo på Grevagården och bästa familjen Hellsing kommer också och är supportrar! Det ska bli -14 grader (som vanligt vid hingstpremieringen). Hellsing äger Valorous Monarch. Jag sålde en häst och fick en extra familj 🙂 Jag hoppas kunna rulla ifrån gården imorgon vid klockan 12. Då ska allt vara packat och Royal i släpet. Det är lite drygt 18 mil till Grevagården från mig. Enligt Google Maps så ska det ta 2h40 min att köra – utan släp och med sommarväglag. Jag ser inte fram emot backen i Jönköping mot Göteborg, hua va den är brant.

Jag har gjort två hingstannonser till denna säsongen. En till Castle Verdi RC 118 och en till Bingo Bell RC 112. Tänk, kanske, kanske får jag göra en hingstannons till min första egna godkända hingst på söndag 🙂 Håll tummarna för oss!

Här är tidsschemat för oss på söndag. Som ni kan se så har vi första checkpointen klockan 9:30 då vi ska gå och springa på hårt underlag. Sedan är nästa 10:50 då Royal ska löshoppa. 11:10 ska vi mätas och kontrollera ID hos veterinären och 12:30 ska vi gå på ring tillsammans med de andra 3-åringarna. 12:55 har vi sista prövningen för dagen, visningen exteriört och i skritt och trav. Sedan är det den nervösa väntan till ca 15.50 då vi ska få vår kritik och får veta om vi är godkända eller inte. Jag tror aldrig någonsin att vi fått kritiken på utsatt tid, men skam den som ger sig 🙂

 

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.