Häst

Man blir luttrad efter ett tag, helt klart.

Efter mina ”dåliga år” med riktigt sjuka hästar, envisa hältor, diverse köttsår och två avlivade hästar inom loppet av två år – så har jag blivit luttrad. Jag är så tacksam över små blessyr. Jag tycker mest synd om Royals köpare som fick åka hem med tom transport.

På böjprov var Royal tyvärr halt på ett framben. Han har mest sannolikt lekt hårt med pappa i hagen, jag är varken orolig eller bekymrad, det går över 🙂 Han var rakt igenom en pärla idag, klev rakt på transporten med transportskydd på, åkte till Ljungby som ett ljus, lastade av och gick rakt in på kliniken. Kan man annat än älska denna ponnys inställning? Nej, det är svårt! Han ställer liksom upp på det jag utsätter honom för. Så nu väntar 10 dagar med smärtlindring och antiinflammatoriskt och så igångsättning igen. Veterinären, som jag fick mycket gott intryck av, trodde verkligen inte det var något allvarligt utan att han flyger igenom nästa besiktning – och det tror jag med. 🙂

Lika lätt att lasta borta som hemma, klev rakt på transporten och åkte snällt och lugnt hem igen. Kan inte nog prisa skallen på denna ponny, så go! Han blev lite ängslig när stallchefen gick ut från kliniken – de två har alltid haft ett speciellt band. Det bästa är ju trots allt att jag får hänga med Royal ett tag till 🙂 Första dosen antiinflammatoriskt är redan i så nu återstår bara 9! 🙂

Jag är helt övertygad om att Royal kommer bli någons älskling till slut ändå 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.