Häst

Aeternum Vale Grafit.

Idag när vi hade haft övningar i skolan så noterade en hel drös tjejer i min klass att jag var tatuerad på ryggen, något som för dem såg ut som en samling av bokstäver bara. På ryggen har jag tatuerat

RC70
aeternum vale
mors ultima ratio

För en del är det ju superenkelt att lista ut att RC70 är Grafit 🙂 Det andra kan man googla. Den understa betyder, typ, ”döden är sista utvägen/döden är alltings yttersta gräns”. Det tatuerade jag hösten 2007 när jag hade lämnat Grafit på Brolöten. Jag ville inte skriva ”tills döden skiljer oss åt” för det är så himla klyschigt. Så jag hittade något annat. Problemet med den tatueringen var att bläcket inte fäste ordentligt så tatueringen blev … GRÅ! Klart jag behåller den grå, med tanke på att Grafit var, grå 🙂

När Grafit hade dött så ville jag föreviga honom. Därav RC70 eftersom han är den enda hingsten som kommer att ha det numret, I hope? RC står för Rikstambok för Connemara och 70 betyder att han är godkänd hingst nummer 70. Aeternum vale betyder ”Farväl för alltid”.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.