Häst

Eftersom jag inte tycker om pengar i överflöd..

Så tog vi en tur till Ramkvilla Hästklinik och eldade upp en säck! Skämt å sido (eller?) så var det dags att kolla upp varför Bingo låter så lustigt när han galopperar. Det låter i och för sig ibland när han travar med, men främst när han galopperar. Hur som helst, att styra ihop lilla familjen Taikon för ett besök hos veterinären gick ändå relativt smidigt. Stallchefen och jag tvättade och ströade transporten redan igår så det var bara till att sopa av Bingo det värsta dammet och sedan lasta honom.

För första gången gick Bingo på släpet SJÄLV, alltså utan att jag fick gå före! Det var kul! Stallchefen är så luttrad i gamet nu att när jag sa att jag skulle lasta så lastade han sig in i sin stol i bilen och knäppte fast sig själv (något han påstår sig inte kunna göra själv i normala fall). Stallchefen junior sov, mycket praktiskt!

Så Bingo på släpet, barnen i bilen, Alfons i buren och så full fart emot Ramkvilla! Jag hade till och mer packat matsäck, som stallchefen visserligen hade ätit upp inom 10 minuter efter ankomst … Pernilla skulle av en slump också dit idag så jag hade lite hjälp när jag kom fram. Vägen mellan Växjö och Braås är avstängd pga asfaltering så jag litade blint på GPSen som tog oss genom skog och mark på slingriga småvägar hela vägen fram! I väldigt god tid dessutom. Vi var nästan en halvtimme tidiga, trots att jag fått stanna och tanka innan vi lämnade Växjö.

Stallchefen härjade runt och lyckades välta en kopp choklad över sig självt när han i all iver kröp runt bland borden. Stallchefen junior satt tryggt i sin vagn och spanade på hästarna. Sen var det Bingos tur. Jag longerade honom en stund medan veterinär Håkan tittade på. Han lät inte speciellt mycket – såklart. Håkan tyckte han hade lite ansträngda andningsljud på vänstersida men inte väldigt. Sedan fick Bingo en dutt sedering och så var det bara att köra ner kameran (endoskopet) i näsan. Luftvägarna såg fina ut, inget konstigt alls. Förutom de små pölarna av slem som låg lite här och där. Så 10 dagar med slemlösande medicin kanske får bukt på det konstiga ljudet. Men jag hade inte helt fel när jag tyckte det låtit som om han behöver harkla sig! Vi får se helt enkelt hur det yttrar sig!

Bingo klev på transporten som den stjärna han är och stod lika stilla hem som han gjort dit. Stallcheferna ömsom sov och ömsom sjöng sånger. Stallchefen ska ha den STÖRSTA guldstjärnan idag som skött sig exemplariskt och hjälpt till att både vagga och roa lillebror. Duktigaste skitungen i världen idag!

⭐️

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.