Häst

Mirabelle är här och betäckningssäsongen är i full gång!

Lilla Mossens Mirabelle foto/ägare/uppfödare Hanna Kulstad

Inatt fölade Midsummer Iris ett vackert mörkbrunt (blir skimmel) stoföl efter Bingo Bell RC 112. Vad som är extra speciellt med just Lilla Mossens Mirabelle är att hennes morfar är Brolötens Grafit RC 70. Så man kan säga att jag i allra högsta grad är involverad i det här fölet. Jag har följt Mirabelles mamma Iris i hela hennes liv. Hon tillhör ju den sista årgången föl som Grafit fick innan han tragiskt nog gick bort för tio år sedan. Det var med spänd förväntan som jag väntade på alla Grafit-fölen det året då han faktiskt betäckte tio stycken! Tyvärr går ju några (om de fortfarande lever) utan pass någonstans på Bjärehalvön, men några har fått pass och gjort bra ifrån sig.

Midsummer Iris midsommarafton 2009. Foto/ägare/uppfödare: Hanna Kulstad

Bingo har betäckt Bäckagårdens Sally och hon ska ultraljudas den 5 juni, vi håller tummar och tår för att hon tagit sig den här gången då hon tyvärr gick tom förra året. Vi hade sådant flyt med hennes brunst att hon började brunsta dagen efter att hon kom hit i år. Hon betäcktes bekymmerslöst och åkte tillbaka hem till Tävelsås igen. Nästan samma dag som Sally åkte hem så kom Klara Kavat hit för att träffa Bingo. Hennes brunst missade vi precis så det har varit m å å n g a dagars väntan och längtan hos Bingo som fått beskåda henne från andra sidan staketet. Väldigt förvirrande när 94 cm Prinsessan började brunsta och det fullkomligt stank brunst – men Klara var inte ett dugg intresserad av Bingo. Han förstod ingenting! Det luktade ju så himla gott och sen var hon bara arg… Han såg inte ens Prinsessan, siktet helt inställt på det vita stoet i hagen. Men så idag, äntligen, hade brunsten kommit igång ordentligt och han fick betäcka. Mycket nöjd! Allting gick fint och nu avvaktar vi tills på lördag innan vi betäcker igen.

Det är så roligt att det kommer ston till Bingo som ser det fina i honom som jag ser. Och hans fölungar blir ju onekligen extremt söta 🙂

På lördag ska jag och lillebror ge oss ut på äventyr igen när vi ska bege oss till Herrbeta för att hämta hem Babsan som får skjuts av Lotta halva vägen. En resa på 40 mil tur och retur istället för 90 😉 Om det är någon som känner för att hänga med och hålla oss sällskap så får en gärna höra av sig.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.