Häst

Myggfritt! 

Härliga, friska -15* nu på morgonen när stallchefen 05:05 slog upp sina stora blå! Välling i soffan och sedan hopp iväg med ”traktorbilen” (läs Jeep så inte helt fel ute ändå!) till dagis. Det bet lite i kinderna när vi promenerade till bilen och det gnisslade verkligen under skorna. Traktorbilen sannerligen djupfryst och eftersom det är en diesel var den varm lagom till att jag var tillbaka på gården. 🙂 Stallchefen for iväg på en BobbyCar glatt tjoandes ”HEJDÅ MAMMA!” när jag vände och gick, ingen separationsångest här inte. 

Hästarna precis lika förvånade idag när jag slet upp den halvt fallfärdiga högerdörren. Säga vad man vill om sjävla dörren, den är jättefin för att vara hemmagjord, men om man ändå bemödar sig att konstruera en ny dörr så BORDE man även konstruera ett nytt dörrfoder så att den nya dörren inte lossnar ifrån det gamla ruttna dörrfodret. Men vad vet jag? Jag är sjuksköterska, inte snickare 🙂 Bara någon typ av ”vardagsspaning”. Får lösa det när det blivit varmare ute ! 

  Jag slås av att det är betydligt varmare i stallet än utanför, så pass varmt att vattnet i skålen till katterna fortfarande är flytande (mitt riktmärke om värmeslingan till vattnet ska slås på). Fem hästar bidrar verkligen till uppvärmningen, kanske borde börja ha dem i vardagsrummet? För här var det KYLIGT när jag kom ner… 

Regent är så himla lik sin ömma åsnemamma. Han står nu direkt in till höger igen, i boxen där han föddes. När jag kommer in så möts jag av att en gråbrun mule gosar in sig mot mitt huvud och min hals. God morgon matte <3 Som jag önskar att denna genomgosiga, vänliga jätte hade blivit ett sto 🙁 men det går inte få allt en önskar sig. Bingo ställer sig, i sedvanlig ordning, och kissar när dörren öppnats, Grappan bankar i boxdörren, Belinda sträcker på sig så hela stallet hör och Royal står tyst som en mus vid sin boxdörr och spanar. 🙂 Mitt lilla gäng. Jag frös satan om fingrarna efter bara några minuter, så det blev till att rota fram fleecehandskarna att ha ovanpå. Otympligt, men! Jag frös mycket mindre om fingrarna. 🙂 

Fyllde på vatten till grabbarna och kollade så värmebaljan höll flytande vatten (jajamen, så nöjd med mitt hemmabygge!). Öste ut en massa hösilage och kommer på nu att jag måste smsa Leif och be honom köra in en ny bal i eftermiddag. 🙂 vad gjorde jag utan Leif och Birgitta?! 🙂 AMAZING! 

Royal hade någon spunk när de skulle gå ut och KASTADE sig ur boxen som om han vore anfallen av ett monster som vi andra inte såg. Regent och Royal är varandras motsatser. Regent är stor och långsam, medan Royal (om än stor!) liten och väldigt elektrisk, väldigt lik sin pappa helt enkelt. Nu blir det till att tina i soffan tills åtminstone solen behagat visa sig!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.