Häst

Monarch på äventyr!

Jag fick hjälp av min vän Klara, som går i samma klass som mig, att få Monarch att gå utanför hagen. Att ha tränset på är liksom no big deal, men det där sista steget ut ur hagen, det är en stor deal. Men efter lite meckande och smackande så var faktiskt Monarch för första gången i sitt liv utanför hagen iförd träns på väg mot ridbanan. När vi väl hade kommit ut ur hagen så gick han på som aldrig förr. Klart han har ju gått i grimma förut och blivit ledd, men nu hade han ingen grimma utan bara tränset och ett grimskaft under hakan. Men han gick med spetsade öron och visst ”fnorkande” mot ridbanan. Hoppade till lite för en vattentunna på en vagn men annars så stannade han inte för någonting. Han fick lite mutor på vägen i form av lite pellets som jag petade i honom vid bästa tillfälle.

In på ridvolten stod en planka snett över öppningen, tänkte att han hoppar väl över om han inte vågar kliva. Tji fick jag, Monarch är väl inte rädd för någon sned planka? Han KLEV över nästan snubblade. Sedan gick vi några varv inne på ridbanan i lugn takt, Monarch gick och fnorkade åt elakt hindermaterial som ett sverigefärgat plank och nån grind med en blixt på. Men han gick själv fram och kollade så att de inte var köttätande…

Det var en del hinder framme på ridbanan, bra tänkte jag, då kan vi öva på att gå över lite färgglada bommar, för om de är något de här bommarna så är det färgglada! Monarch rörde inte en min när han gick över lila/bruna, vita/blåa, chockrosa/gråa… Han KLEV över allting, till och med ett litet kryss jag byggt upp KLEV han över… Så, då var han bomvan 😛 Det var inte så svårt!

Monarch var verkligen helt cool hela tiden. Han försökte vid något tillfälle i hagen att slita sig från mig, men det var väldigt taffliga försök. Han stannade så fort grimskaftet tog slut, vilket var ganska illa kvickt !

Monarch är inte så stor, han är runt 140 cm hög just nu. Vi mätte honom lite snabbt inne på betonggolvet i stallet. Inte för att han ville stå stilla speciellt många minuter men det gick i alla fall att se att han ligger runt 140 cm. Han är alltså än så länge inte så stor!
På bilden där han kliver över bommarna ser han verkligen jätteliten ut! Hoppas att han kan se lite större ut på bilden här till vänster 🙂

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

En kommentar

  • annki johansson

    halloj där, visst är det roligt att börja jobba med sin unghäst som man fått vänta på så länge.
    ett litet tips bara, jag har precis som sig dig en remontgrimma, men man får ofta köpa en storlek större där, än resten av tränset. tror att din lille kille också behöver det, så tror jag det ligger lite bättre.
    då håller jag bara tummarna för dig att mamma ponny får vara fortsatt frisk och pigg, och det rullar på samma sätt för hennes lille son, hej från annki.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.