Häst

Sommar !

Men det mesta verkar regna bort.. 🙁 Trist men antar att det är vad som kallas för svensk sommar.

Monarch frodas på sitt bete, blir inte riktigt så smällfet som jag hade önskat mig, men det går i alla fall åt rätt håll. Det är otroligt hur mycket han har växt sen han kom till Växjö i mars, det är inte alls samma ponny. I dagarna var jag ute med min goda vän Åsa hos Monarch. Man kan säga att hon har hört väldigt mycket om Monarch men aldrig träffat honom. Hon var imponerad och tyckte absolut att han var så fin som jag påstått att han var, vilket glädjer mig. Jag önskar bara att Monarch kunde blivit lite större, han stannar nog på ungefär 142 cm, vilket är lite litet för mig, men kanske alldeles perfekt för de större stona, OM han nu skulle bli godkänd – vilket jag tvivlar starkt på.

Och för den nyfikne så tänker jag inte licensiera en avelsvärderad klass II hingst, så enkelt är det! Jag är av den uppfattningen att en hingst som ska bruka i avel ska ha 40 poäng exteriört och helst då så jämt fördelat som möjligt över de 5 kriterierna. Jag tycker också att hingsten bör ha hoppat 8-8 för att jag ska använda den.

Vi får se i höst om jag utökar stuteriet med ytterligare en hingst, och för den nyfikne handlar det då om den 5 år gamle, Coosheen Finbarr RC 99 avkomman, Bingo Bell RC 112. Men det återstår att se, kommer inte att lämna ut någon form av information via varken blogg, facebook eller hemsidan eftersom ryktet tyvärr hinner före uppgiftslämnaren. Detta har resulterat i ganska tråkiga kommentarer från en person jag verkligen har sett upp till under många år. Ägaren till Bingo Bell, Rune Griph, vill i alla fall att hingsten ska till mig efter avslutad avelssäsong och det glädjer mig mycket då Bingo är en hingst jag tycker väldigt mycket om.

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.