Häst

Löshoppning, 80cm

Idag har Monarch löshoppat igen, och vilken hjälte han är! Min medhjälpare, Pär, körde vilse så jag fick bygga hela banan själv, och det var lite slitigt vill jag lova. Tacksam för alla de gånger som jag har fått hjälp. När Pär väl hade hittat till ridhuset så hade jag redan fixat allting. Så vi åkte tillbaka och hämtade Monarch.
När jag kom till stallet tidigare så mockade jag ur hans box lite snabbt för att han skulle få gå in och torka. Det ÖSREGNAR i Växjö och blåser storm. Bingo var inte helt nöjd med att få vara ute själv så jag fixade hans box också,under en del stress.. (läs tidigare inlägg 🙂 )

Monarch hoppade (!!) in i transporten och vi kunde ganska snabbt ta oss till ridhuset. Det var inte så mycket bråte som hade blåst ned på vägen, vilket jag var orolig för när vi åkte. Väl framme klev han av transporten som vilket proffs som helst och följde snällt med mig in i ridhuset. Han sprang ett par tre varv lös innan jag satte upp lite kryss som han fick hoppa fram på. Idag mätte jag ut avståndet till 6,70 m istället för 7 meter som han har hoppat på innan. 6,70 verkade passa honom perfekt. Han tog några språng på låga höjder innan jag höjde upp till först 70 cm oxer. Detta klarade han galant. Han hoppade av alldeles för tidigt på hjälphindret några gånger men detta hjälptes av att jag rullade ut markbommen lite. Oavsett hur knäppt han kom på hjälphindret så rev han inte oxern en gång!

Vid ett tillfälle hoppade han in alldeles för stort på hjälphindret vilket resulterade i lite för lite plats till oxern. Jag trodde han skulle stanna men han tryckte i ordentligt och var en meter över, men blev då lite hängande i sitt språng. Han hoppade om och gjorde det jättebra. Det högsta Monarch hoppade idag var 80 cm med något breddad oxer. När han hade klarat det 2-3 gånger så var det nog för idag. Så medan Monarch strosade runt i ridhuset för sig själv så plockade jag, Pär och stallägaren ihop allting. Monarch klev på transporten efter nån minut ute i regnet och stod snällt de 3 km vi har tillbaka till stallet. 🙂

Mycket lyckad löshoppning, även idag 🙂 Jag är så stolt över honom!

Hästnörd och tillika Webbutvecklare som driver företaget Stuteri Valorous som inriktar sig på att utforma stilrena och enkla webblösningar för hästfolk, samt bedriver en connemarauppfödning i mindre skala. Leg. Sjuksköterska. www.valorous.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.